mallorca

Preus de rècord per la garrova: 1 euro el quilo

La garrova de Mallorca és la que té el percentatge de garroví més elevat de tot l'Estat

Preus+de+r%C3%A8cord+per+la+garrova%3A+1+euro+el+quilo

La campanya de la garrova ha començat amb preus de rècord. Enguany, el quilo de garrova convencional es paga a un euro, i a 1,03 euros si es garrova ecològica. Són uns 20 cèntims més que l’any passat i el doble que ara fa 3 anys. ”Abans els pagesos collien les garroves perdent doblers. Ara les garroves tenen un preu digne i els pagesos se poden defensar i guanyar el seu jornal”, explica el Secretari General d’Unió de pagesos de Mallorca, Sebastià Ordines.

La garrova s’ha convertit en una aposta clara dels pagesos de les illes. Per la campanya del 2021, s’estima recollir-ne unes 20.000 tones, ben igual que l’any passat. ”El garrover és un arbre de secà que depèn molt de la pluviometria. El canvi climàtic va fent passes any rere any, cada any plou manco, cada any fa manco fred, i això afecta les produccions. Enguany, esperam garroves primes, que pesaran poc, però que tendran bon garroví, que al final és el que es paga”, ha explicat Ordines.

La pujada del preu de la garrova s’atribueix al valor de la llavor, el garroví, que enguany arriba als 12 euros el quilo. Mentre que la campanya anterior, el preu rondava els 7 euros.
Segons Ordines, ”les garroves de Mallorca són les que tenen el percentatge de garroví més elevat d’Espanya. Allò que val doblers és el garroví, no la pasta i, per tant, el preu es determina en funció de la quantitat de garroví que té per cada quilo de garrova”.

L’augment del valor de la garrova ha intensificat els robatoris als camps de les illes. Per tal de frenar-ho, la Conselleria d’Agricultura ha establert que totes les operacions de venda de garrova hauran d’anar acompanyades del certificat de titularitat de les finques d’on s’ha collit el fruit. Els terrenys hauran d’estar inscrits en el Registre Insular Agrari.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Continua la tendència de davallada de contagis Covid a Balears

Salut ha notificat avui la mort d'una dona de només 32 anys a Mallorca que, a més, patia una patologia...

Els accidents de trànsit cauen un 70 per cent a la Via de Cintura de Palma amb el límit dels 80km/h

La DGT considera que el compliment del límit de velocitat és bastant elevat

Les Kellys i l’Agenda 2030, a l’avantsala de la Nit de l’Art

L'acte inaugural s'ha celebrat aquest dijous horabaixa al CCA Andratx amb la presència de galeristes, artistes i amants de l'art