ciència i tecnologia

Prevenir el plagi a escoles i universitats, el gran repte a l’era de la informació

Els alumnes de la UIB ja entreguen els seus treballs mitjançant Turnitin

Prevenir+el+plagi+a+escoles+i+universitats%2C+el+gran+repte+a+l%27era+de+la+informaci%C3%B3

Els plagis i còpies de treballs per part dels alumnes o els currículums inflats de professors són una realitat a les universitats. La comunitat educativa ho considera un problema greu i s’esforça per erradicar-ho. Per això, existeixen algunes eines digitals com ara el Turnitin, un programa antiplagi que fa servir la UIB des de fa tres anys.

Copiar s’ha copiat sempre, però avui dia convivim amb una generació que ha nascut ja amb l’accés il·limitat i immediat a la informació. Això ha fet que el plagi creixi a les universitats i centres escolars. Per als professors, evitar-lo i prevenir-lo es presenta com un repte.

Els alumnes de la UIB ja entreguen els seus treballs mitjançant Turnitin, una eina digital capaç d’identificar i preveure possibles plagis. Una mala pràctica que preocupa i molt els professors, un col·lectiu que també intenta enganar, tot i que a la UIB no s’ha detectat cap cas.

Les consultes a la sindicatura de comptes rep habitualmet consultes de professors que dubten de com actuar davant algú que ha copiat. Ahir la UIB clausurà les primeres Jornades d’Experiències docents destinades a fomentar un millor procés d’aprenentatge dels alumnes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

La NASA enregistra el so del primer sisme a Mart

Les vibracions reals no haurien estat audibles per a l'oïda humana d'una altra manera. Es recomana reproduir el vídeo amb els auriculars posats

Primera fotografia d’un forat negre de la història

Imatges inèdites d'un cúmul el·líptic d'estrelles situat a 55 milions d'anys llum de la Terra

Oriol Bonnín, doctor honoris causa per la UIB

El consell de Govern de la UIB vol reivindicar els mèrits científics, socials i la vinculació amb les Illes del cirurgià

Alumnes mallorquins contactaran amb l’Estació Espacial Internacional a finals de mes

La connexió durarà uns 10 minuts i la faran amb l'ajuda de radioaficionats.