ciència i tecnologia

Prevenir el plagi a escoles i universitats, el gran repte a l’era de la informació

Els alumnes de la UIB ja entreguen els seus treballs mitjançant Turnitin

Prevenir+el+plagi+a+escoles+i+universitats%2C+el+gran+repte+a+l%27era+de+la+informaci%C3%B3

Els plagis i còpies de treballs per part dels alumnes o els currículums inflats de professors són una realitat a les universitats. La comunitat educativa ho considera un problema greu i s’esforça per erradicar-ho. Per això, existeixen algunes eines digitals com ara el Turnitin, un programa antiplagi que fa servir la UIB des de fa tres anys.

Copiar s’ha copiat sempre, però avui dia convivim amb una generació que ha nascut ja amb l’accés il·limitat i immediat a la informació. Això ha fet que el plagi creixi a les universitats i centres escolars. Per als professors, evitar-lo i prevenir-lo es presenta com un repte.

Els alumnes de la UIB ja entreguen els seus treballs mitjançant Turnitin, una eina digital capaç d’identificar i preveure possibles plagis. Una mala pràctica que preocupa i molt els professors, un col·lectiu que també intenta enganar, tot i que a la UIB no s’ha detectat cap cas.

Les consultes a la sindicatura de comptes rep habitualmet consultes de professors que dubten de com actuar davant algú que ha copiat. Ahir la UIB clausurà les primeres Jornades d’Experiències docents destinades a fomentar un millor procés d’aprenentatge dels alumnes.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

A la recerca de petits científics i enginyers de les Pitiüses

La UIB apropa el programa 'Ciència per a tothom' a la seu d'Eivissa i Formentera

Mudar-se a Mart costarà 500.000 dòlars

El CEO de Space X, Elon Musk, creu que algun dia el preu baixarà fins als 100.000 dòlars. "Són preus populars, perquè una gran majoria pugui vendre casa seva a la Terra i anar-se'n a Mart"

Una anàlisi de sang per detectar l’alzhèimer 16 anys abans que compareguin els primers símptomes

Els investigadors analitzen els nivells de neurofilament dins la sang

Primeres imatges de la cara oculta de la lluna

Han estat captades per la sonda "Chang-e 4", que va allunar el passat dia 3 i han estat difoses per l'Agència Espacial Xinesa