meteorologia

Previsió especial del dia dels Reis: anticicló i temps estable

Ambient molt assolellat, amb temperatures agradables de dia i vent i mala mar al nord de Mallorca i Menorca

Toni Bennàsar, s'Albufera


Hem començat l’any 2020 amb temps molt tranquil i anticiclònic, és a dir, amb absència de precipitacions i, això sí, molts niguls a totes les Balears però amb estones de sol. Les temperatures diürnes són suaus, entre els 14 i els 18 ºC, i les nocturnes prou baixes, entre els 3 i 9 ºC. El vent i la situació marítima no són notícia aquests darrers dies perquè predomina la calma.

Aquest dissabte començarem el primer cap de setmana de l’any, amb domini del sol a totes les illes però amb més niguls cap a la Serra de Tramuntana i les Pitiüses. També seran presents les boires matinals a punts del Pla de Mallorca i del Migjorn. Amb el pas de les hores s’aniran esvaint. Les temperatures seguiran sense gaires canvis i el vent guanyarà intensitat al nord de Mallorca i a Menorca. Atenció perquè la situació marítima s’alterarà de forma notable amb àrees de forta maror i onades d’entre 1 i 2 metres en tot aquest sector.

Diumenge, el dia de la Cavalcada dels Reis, estarà novament marcat per l’estabilitat i el sol arreu. Tan sols alguns niguls poc importants i boires, de nou, al Pla i al Migjorn. Pel que fa a l’estat de la mar continuarà ben remenat amb àrees de forta maror a maregassa, principalment al nord de Mallorca, amb onades que poden superar els 3 metres d’alçada. Les temperatures si fa no fa seran com les de dissabte. Així, per tant, la cavalcada es desenvoluparà amb total normalitat, cels destapats i ambient prou confortable.

I ja de cara al dia més esperat de l’any per als nins i nines (i no tan petits), la jornada de Reis estarà encapçalada per la tranquil·litat meteorològica, tot i que amb la presència de més niguls a tot l’arxipèlag, sense precipitacions i amb unes temperatures molt estables. Tot sembla indicar que la resta de la setmana vinent seguirem amb la mateixa tònica atmosfèrica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les reserves hídriques estan al 67% de la seva capacitat

Les precipitacions han estat per damunt de la mitjana a Mallorca i Menorca però ha estat sec a les Pitiüses

Calabruixada intensa al nord de Mallorca

La patata de Sa Pobla, que s'havia de collir d'aquí quinze dies per exportar, ha quedat molt afectada

L’entrada freda més important de la temporada: neu a partir dels 900 metres

La temperatura no pujarà dels 13 o 14 graus abans del cap de setmana