Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Previsió especial del dia dels Reis: anticicló i temps estable

Ambient molt assolellat, amb temperatures agradables de dia i vent i mala mar al nord de Mallorca i Menorca

Toni Bennàsar, s'Albufera


Hem començat l’any 2020 amb temps molt tranquil i anticiclònic, és a dir, amb absència de precipitacions i, això sí, molts niguls a totes les Balears però amb estones de sol. Les temperatures diürnes són suaus, entre els 14 i els 18 ºC, i les nocturnes prou baixes, entre els 3 i 9 ºC. El vent i la situació marítima no són notícia aquests darrers dies perquè predomina la calma.

Aquest dissabte començarem el primer cap de setmana de l’any, amb domini del sol a totes les illes però amb més niguls cap a la Serra de Tramuntana i les Pitiüses. També seran presents les boires matinals a punts del Pla de Mallorca i del Migjorn. Amb el pas de les hores s’aniran esvaint. Les temperatures seguiran sense gaires canvis i el vent guanyarà intensitat al nord de Mallorca i a Menorca. Atenció perquè la situació marítima s’alterarà de forma notable amb àrees de forta maror i onades d’entre 1 i 2 metres en tot aquest sector.

Diumenge, el dia de la Cavalcada dels Reis, estarà novament marcat per l’estabilitat i el sol arreu. Tan sols alguns niguls poc importants i boires, de nou, al Pla i al Migjorn. Pel que fa a l’estat de la mar continuarà ben remenat amb àrees de forta maror a maregassa, principalment al nord de Mallorca, amb onades que poden superar els 3 metres d’alçada. Les temperatures si fa no fa seran com les de dissabte. Així, per tant, la cavalcada es desenvoluparà amb total normalitat, cels destapats i ambient prou confortable.

I ja de cara al dia més esperat de l’any per als nins i nines (i no tan petits), la jornada de Reis estarà encapçalada per la tranquil·litat meteorològica, tot i que amb la presència de més niguls a tot l’arxipèlag, sense precipitacions i amb unes temperatures molt estables. Tot sembla indicar que la resta de la setmana vinent seguirem amb la mateixa tònica atmosfèrica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La previsió del cap de setmana: calitja, calor, cel mig ennigulat i basca

Aquests dies tornarem a patir nits tropicals amb la pujada de les temperatures mínimes

Hidrofòbia del sòl, un factor més de les revingudes de torrents i inundacions per la DANA

La terra, després de l’estiu, està molt eixuta, ha perdut molta humitat i, enlloc d’absorbir la pluja torrencial, esdevé impermeable...

Comença la tardor: els dies s’escurcen i entra l’horari d’hivern

Del 4 de setembre al 14 d’octubre es perden més de 2 minuts i 30 segons diaris de claror a...

Una línia de tempestes creua les Illes i descarrega amb força

Fins dimecres vespre el risc de tempestes i plogudes intenses serà elevat. S’espera que puguin afectar qualsevol punt de les...