Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

Previsió especial del dia dels Reis: anticicló i temps estable

Ambient molt assolellat, amb temperatures agradables de dia i vent i mala mar al nord de Mallorca i Menorca

Toni Bennàsar, s'Albufera


Hem començat l’any 2020 amb temps molt tranquil i anticiclònic, és a dir, amb absència de precipitacions i, això sí, molts niguls a totes les Balears però amb estones de sol. Les temperatures diürnes són suaus, entre els 14 i els 18 ºC, i les nocturnes prou baixes, entre els 3 i 9 ºC. El vent i la situació marítima no són notícia aquests darrers dies perquè predomina la calma.

Aquest dissabte començarem el primer cap de setmana de l’any, amb domini del sol a totes les illes però amb més niguls cap a la Serra de Tramuntana i les Pitiüses. També seran presents les boires matinals a punts del Pla de Mallorca i del Migjorn. Amb el pas de les hores s’aniran esvaint. Les temperatures seguiran sense gaires canvis i el vent guanyarà intensitat al nord de Mallorca i a Menorca. Atenció perquè la situació marítima s’alterarà de forma notable amb àrees de forta maror i onades d’entre 1 i 2 metres en tot aquest sector.

Diumenge, el dia de la Cavalcada dels Reis, estarà novament marcat per l’estabilitat i el sol arreu. Tan sols alguns niguls poc importants i boires, de nou, al Pla i al Migjorn. Pel que fa a l’estat de la mar continuarà ben remenat amb àrees de forta maror a maregassa, principalment al nord de Mallorca, amb onades que poden superar els 3 metres d’alçada. Les temperatures si fa no fa seran com les de dissabte. Així, per tant, la cavalcada es desenvoluparà amb total normalitat, cels destapats i ambient prou confortable.

I ja de cara al dia més esperat de l’any per als nins i nines (i no tan petits), la jornada de Reis estarà encapçalada per la tranquil·litat meteorològica, tot i que amb la presència de més niguls a tot l’arxipèlag, sense precipitacions i amb unes temperatures molt estables. Tot sembla indicar que la resta de la setmana vinent seguirem amb la mateixa tònica atmosfèrica.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Gloria deixa les Illes després de registrar onades de 14 metres, 365 litres i cops de vent de 150 km/h

La pluja que caigui vendrà acompanyada de fang. El vent de llevant anirà a la baixa i el temporal de...

Menorca deixa d’estar incomunicada per mar després de tres dies aïllada

Reobren els ports de Maó i Ciutadella, que aquest dimecres capvespre rebrà ja els primers vaixells des de diumenge

El temporal acaba amb el Pou des Lleó

Excavat en la roca natural, l'històric pou estava documentat de 1555, i proveïa d'aigua dolça els vesins de la zona

Cúber i es Gorg Blau, quasi a la màxima capacitat

La reserva conjunta es troba al 94% de la seva capacitat