Polèmica a la World Travel Market pels preus turístics d’Eivissa

meteorologia

La previsió per a aquesta setmana: La calor no afluixa

La temperatura màxima ha pujat a tot el territori i ja hem superat el llindar dels 35ºC a l’interior de Mallorca, i dels 32ºC a Eivissa, Formentera i Menorca

Binissafúller, aquest diumenge. /Miquel Àngel Pons


Venim d’un cap de setmana de temps d’estiu de ple. Ha pujat la temperatura màxima a tot el territori i ja hem superat el llindar dels 35ºC a l’interior de Mallorca, i dels 32ºC a Eivissa, Formentera i Menorca. Aquestes temperatures suposen anomalies positives entre 4 i 6ºC.

Aquesta setmana baixa la temperatura a l’oest de la península però es manté molt alta a l’arxipèlag. Serà una setmana, especialment els primers dies, dominada per la temperatura elevada.

Començam dilluns amb la temperatura mínima més alta, a Cala Rajada ha estat de 23ºC, a Palma, 22ºC, 19ºC as Mercadal i a Sant Francesc, 18ºC a Eivissa.

El cel està destapat però durant el dia arribarà qualque nigul alt. Vent fluix o en calma amb brisa/embat durant les hores centrals. La mar continuarà molt tranquil·la.

Dimarts

El cel demà començarà a estar una mica més tapat, arriben niguls mitjans i alts que taparan el cel a partir de migdia, tendrem pols en suspensió. Hi ha possibilitat que faci 4 gotes amb terra roja, sobretot a Formentera i Eivissa.

La temperatura serà alta, amb màximes de 36ºC a ponent i interior de Mallorca, sense canvis a Pitiüses i Menorca. Farà més basca.

Vent molt fluix de l’est a Formentera i Eivissa, del nord a Menorca i Mallorca i després amb embat.

Dimecres

Tornarà a ser un dia dominat pels niguls alts i mitjans, un dia de cel enterbolit. Continuarem amb pols en suspensió i amb la massa d’aire càlid ben damunt l’arxipèlag.

Entrarà vent de llevant i farà davallar una mica el termòmetre a migdia a l’est de l’arxipèlag, així i tot, molta basca i temperatura a l’oest i interior de les illes superior als 34ºC. La mínima no baixarà de 20ºC gairebé enlloc.

Dijous i divendres

Tornaran a ser dos dies de cel ennigulat, amb possibilitat de quatre gotes de terra-roja, sobretot divendres. La temperatura màxima quedarà una mica frenada però la mínima serà alta. Nit tropical estesa a tot l’arxipèlag.

El cap de setmana que ve estarà dominat pels niguls, cel enterbolit i temperatura elevada.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Submergits dins un episodi de calor extrema

Durant les properes 48 h les temperatures seran notícia, tant les diürnes com les nocturnes. Podrem respirar a partir de diumenge.

Les altes temperatures eleven a “extrem” el risc d’incendi a les Balears

Durant el dia d'avui, es registraran màximes de 40ºC a l'interior de Mallorca i de 37ºC a Menorca i Eivissa

Mallorca, en alerta taronja per altes temperatures

A zones com el Pla i el Raiguer es podria arribar als 38ºC. El conjunt de les Balears registraran fins diumenge la punta de calor més destacable de l'estiu