economia

Primer augment d’afiliats en el sector del turisme des de l’inici de la pandèmia

La xifra va superar al juny els 2,2 milions de treballadors, un 3,3% més que en el mateix mes de 2020


Els afiliats a la Seguretat Social en el sector del turisme van superar  els 2,2 milions de treballadors el passat mes de juny, un 3,3% més que en el mateix mes de 2020. És la primera pujada des del començament de la pandèmia de coronavirus, segons les dades del Ministeri d’indústria, Comerç i Turisme. Aquests 2.288.126 afiliats representen l’11,9% del total de l’economia, i han crescut en 89.141 des del mes de maig i en 73.254 des de juny de 2020.

Pràcticament totes les branques del sector van experimentar al juny un augment d’afiliats: 53.237 treballadors més a l’hostaleria (24.464 en els serveis de menjars i begudes i 28.773 en els serveis d’allotjament) i 24.545 nous afiliats a les altres activitats turístiques. Únicament en l’àmbit de les agències de viatges hi va haver una disminució de 4.528 treballadors.

Per comunitats autònomes, es registra arreu un increment en el nombre d’afiliats excepte a Canàries, Madrid, el País Basc i La Rioja; en termes absoluts, els majors creixements es van donar a Andalusia, Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

El secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, ha destacat que “cada vegada són més els indicadors que reflecteixen que aquest estiu serà millor que el de l’any passat, perquè a diferència de 2020 el final de l’estat d’alarma i l’inici de la temporada van acompanyats d’un procés de vacunació”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els pagesos de Menorca i Mallorca compren un 40% més de farratges que l’any passat

Els ramaders han invertit 284 mil euros en l'adquisició d'alfals, civada, margall o enclova; el que suposa el 50 per...

Lots de 150 euros per comprar productes de quilòmetre zero

Una eina més per intentar compensar la davallada de vendes provocada per la pandèmia, de productes com l'oli o el vi amb denominació d'origen

Comença la dotzena edició de la Mostra de Cuina Menorquina amb bones perspectives de reserves

38 restaurants d'arreu de l'illa participen enguany amb menús elaborats a partir de producte local