X

Primer Congrés de Formació Professional de les Balears

500 persones entre assistents i ponents participaran al Congrés que se celebra a la Fàbrica Ramis d'Inca

27/01/2023

Primer Congrés de Formació Professional de les Balears

13

Al Congrés hi participen 500 persones, i 200 més n’han quedat fora per falta de places. Això demostra el gran interès envers la formació professional com una sortida laboral. Durant dos dies es faran ponències i col·loquis que posaran damunt la taula la nova llei de formació professional i el segon pla d’FP. El nombre d’estudiants d’FP ha passat de 16.000 a 20.000. La demanda ha crescut i, segons el Govern, ara s’ha de consolidar.

Els mòduls més demandats continuen sent els de formació sociosanitària, d’informàtica, d’activitats esportives i els de la branca de turisme, però es fa feina per diversificar l’oferta. A la inauguració del Congrés, hi ha assistit la ministra d’Educació Pilar Alegría que ha informat de les inversions estatals adreçades a la formació professional. Durant la seva intervenció, la ministra Pilar Alegría ha destacat la transcendència educativa, social i econòmica que té la reforma empresa pel Govern d’Espanya de l’FP, amb importants avenços gràcies a un pla de modernització que ha permès millorar els resultats fent una formació més atractiva i pràctica, amb noves titulacions i apostant pel territori gràcies als centres d’excel·lència. En concret, la ministra ha fet esment de tres exemples de Balears, el CIFP Pau Casesnoves, referent en energies renovables; el CIFP Francesc de Borja Moll, referent en el sector sanitari; i el CIFP Juníper Serra, referent en el sector de turisme.

“La Formació Professional està de moda” ha afirmat “però només consolidarà el seu prestigi si és una formació de qualitat. Per a això fan falta recursos, però també el criteri i el bon fer del professorat. És una cosa que ja tenim, però que hem de cuidar i incrementar en la mesura que sigui possible. Amb recursos, amb diàleg, amb flexibilitat, amb escolta activa”.

Per part seva, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat la importància de l’FP pel mercat laboral i pel model econòmic que es vol consolidar. “Estem en un moment àlgid de l’FP, amb l’aplicació de la Llei estatal de Formació Professional i el II Pla Integral de Formació Professional de les Illes Balears. Aquestes concurrències han fet que els ciutadans confiïn en aquests estudis, i això és molt important. Tenim més alumnes que mai i més mòduls i professors que en tota la història de la comunitat”.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda al Congrés i ha recordat el procés de consolidació imparable dels estudis d’FP a les Illes. “En quatre anys hem crescut en 4.600 alumnes i la demanda d’aquests estudis s’ha incrementat en un 65% en el mateix període. L’objectiu ara és consolidar-los”. March ha explicat que aquest congrés vol ser una palanca per a fer de l’FP un propòsit de tota la societat de les Illes balears, que necessita una acció de país, del consens dels agents socials i econòmics i d’una acció decidida de les administracions.

La ponència inaugural ha anat a càrrec de Clara Sanz, secretaria d’Estat de Formació Professional. Durant els dos dies que estarà en marxa, el congrés ha organitzat ponències, tallers i activitats, a més de dues taules rodones. Es tractaran temes tan actuals com els reptes de la formació professional, el II Pla Integral de Formació Professional o la importància de l’orientació.

27/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT