X

Primer dia del tancament d’interiors de bars a Muro, Sóller i Lloseta: “No ens surt a compte tenir obert”

La patronal de la restauració accepta les noves restriccions per intentar salvar la pròxima temporada

10/12/2020

Primer dia del tancament d’interiors de bars a Muro, Sóller i Lloseta: “No ens surt a compte tenir obert”

/EFE

Avui a les 10 del vespre, tothom haurà de ser a casa. A Muro, Sóller i Lloseta, els bars i restaurants no poden donar servei a l’interior, només a les terrasses. A Sóller, per exemple, arran de l’anunci d’ahir, als pocs hotels que queden oberts, les reserves han caigut fins a un 50%. “No ens surt a compte tenir obert”, expliquen alguns restauradors.

La patronal Restauració Mallorca considera que les noves restriccions són un cop dur al sector però les accepta per intentar salvar la pròxima temporada. També reclama a les administracions ajudes directes perquè els negocis puguin subsistir.

A Muro, per exemple, la mesura de prescindir dels interiors dels locals ha vengut molt de nou als restauradors. En Tolo, un restaurador, diu que mirarà de capejar el temporal fent menjar per endur. Pitjor s’arreglaran al restaurant que està just davant. La propietària no s’ha volgut explicar davant la càmera, però reconeix, amb el micro apagat, que és un moment molt angoixant. I aquesta ha estat, de fet, la tònica general. Els restauradors no volen xerrar. La restricció suposa aturar gairebé en sec l’activitat, mentre el municipi espera el cribratge massiu anunciat pels propers dies.

Al municipi veïnat, a sa Pobla, després de 5 dies, ja l’acaben avui en un esforç per frenar la cadena de transmissió. El resultat provisional del cribratge d’avui és de 470 proves fetes i 9 positius, amb la qual cosa sumen 53 persones contagiades de les 5872 totals que s’han fet la prova.

De fet, avui les Balears registren una nova mort per la Covid-19. És la primera que es notifica en la darrera setmana i s’arriba així a les 427 víctimes mortals acumulades des del març. A més, aquest dijous les Illes sumen 238 nous casos de la malaltia i això fa que des del març siguin més de 26.600.

Per tallar la cadena de transmissió de contagis, avui horabaixa comença a Alaior un cribratge massiu. Serà a partir de les cinc, i per tal d’evitar les aglomeracions, les proves d’antígens es faran separades pels llinatges dels residents. Els tests són voluntaris avui i demà en horari d’horabaixa i dissabte d’onze del matí a l’una del migdia.

Amb tot, des d’avui als aeroports es permet als passatgers de països amb més risc aportar, a banda de la PCR, una nova prova. Es diu TMA i detecta la presència del virus a l’organisme. És més ràpida i un poc més barata. I a les farmàcies de les Illes arriben la setmana que ve els tests d’antígens que es podran comprar per uns 30 euros. Només se serviran amb recepta mèdica.

En els primers 10 dies de campanya extraordinària d’inspeccions de les mesures anti-covid a les zones d’oci i locals comercials de les Illes s’han aixecat 41 actes de denúncia en un total de 91 intervencions. En aquests dispositius, hi participen inspectors de la comunitat i dels consells insulars a més d’agents dels còssos i forces de seguretat. Les actes de denúncia aixecades fins ara estan relacionades amb superar la capacitat permesa dels locals, no mantenir la distància social, incomplir els horaris amb el toc de queda, fer un mal ús de les mascaretes per part del personal dels establiments i per absència d’informació al públic i senyalització adequada. Aquesta campanya d’inspeccions s’estendrà fins passades les festes de Nadal.


Així funciona el rastreig de xarxes socials del Govern: quatre persones vigilant el teu Instagram

10/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT