X

El primer dia de Selectivitat (PBAU): “Hi ha nervis, però necessit arribar a la nota de tall de la universitat”

Avui fan la prova de Filosofia i Història d'Espanya, Anglés, Disseny, Greg i Llengua catalana

08/06/2021

El primer dia de Selectivitat (PBAU): “Hi ha nervis, però necessit arribar a la nota de tall de la universitat”

El Velòdrom de Palma acull enguany la segona Selectivitat de la pandèmia.

Avui comença a les Balears la segona selectivitat (PBAU) en època de pandèmia. Més de 5.000 alumnes de les Illes s’examinaran a les 14 seus habilitades enguany per a fer els exàmens d’accés a la universitat. Han de fer ús obligatori de mascareta i l’entrada dels alumnes s’ha organitzat en diferents hores per evitar aglomeracions. Es mantenen, per tant, les restriccions de l’any passat malgrat la millora de les dades de contagis de Covid. Ara mateix els alumnes que avui fan els exàmens de Selectivitat fan la prova de Filosofia i Història d’Espanya. És una de les matèries optatives. A les 11.45 toca Anglès, a les 15.30 Disseny i Grec, i a les 18 Llengua Catalana i Literatura. A Inca, a la fàbrica Ramis, avui s’hi examinen 388 estudiants.

Per aquest motiu s’han habilitat 14 punts diferents de totes les illes, entre els quals l’Aeroport de Palma, el Palau de Congressos de Palma i d’Eivissa, el Velòdrom i poliesportius a diferents municipis, entre d’altres. També es repeteix la fórmula d’entada esgraonada amb 15 minuts de diferència. Pel que fa als docents, n’hi haurà a prop de 245 a banda d’auxiliars i personal de seguretat per garantir que es respectin les normes.

A l’informatiu matí d’IB3 Ràdio hem estat en directe a les portes del Palau de Congressos de Palma. Els alumnes han estat citats a les vuit i mitja del matí per començar a les nou amb les primeres proves. Les primeres assignatures a examen han estat les de física i d’història de la filosofia.

Però un any més aquestes proves vénen marcades per la pandèmia de Coronavirus. Per això, es seguiran estrictes protocols de seguretat sanitària. Per això, a totes les seus, els exàmens es faran en les mateixes condicions d’ergonomia (amb taula pròpia) i de climatització (amb aire condicionat). I durant la realització de l’examen està garantida la distància interpersonal. També l’equip de coordinació i el professorat s’ha ampliat per a l’edició d’enguany. El nombre de professors implicats en les proves supera els 250 i hi haurà també una vintena d’alumnes col·laboradors que duran guardapits que els identificaran per ajudar als companys.

Com a novetat respecte de l’any passat, enguany s’han modificat els horaris de les matèries d’examen per evitar aglomeracions Així, les proves de primera hora congregaran al voltant del 40 per cent dels alumnes i s’esglaonarà l’entrada del 60 per cent restant a la segona hora.

A més, es donarà més temps de descans entre cada prova per facilitar que les aules es puguin desinfectar. Com a norma general, serà obligatori dur posada la màscara higiènica. A cada aula, hi ha gel hidroalcohòlic a l’entrada perquè els alumnes es puguin fer netes les mans en entrar i sortir de cada examen. A més, dins l’aula, hi haurà senyalitzades les cadires habilitades per garantir la distància entre els alumnes o s’instal·laran taules i cadires separades per garantir la distància de seguretat. Els exàmens estaran damunt la taula a cada un dels llocs assignats per evitar moviments innecessaris dins l’aula.

I quan els alumnes surtin d’una prova no podran quedar pels passadissos, sinó que hauran de sortir de l’edifici i dur posada la mascareta quan no sigui possible respectar la distància mínima de seguretat sanitària.


Escolta aquí la notícia a IB3 Ràdio

08/06/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris