X

Primer judici contra Cursach: la Fiscalia demana 1 any i mig de presó per tinença il·lícita d’armes

Els advocats de l’empresari tenen ara 10 dies per presentar el seu escrit de defensa

09/11/2017

Primer judici contra Cursach: la Fiscalia demana 1 any i mig de presó per tinença il·lícita d’armes

El jutge Manuel Penalva obri judici oral contra el magnat de l’oci nocturn per un delicte de tinença il·lícita d’armes. La Fiscalia demana un any i mig de presó per a Cursach, en presó des del 3 març. El judici es podria celebrar abans que acabi l’any.

En un dels escorcolls del 28 de febrer, van trobar una escopeta de tir esportiu de fabricació americana baix del llit de Cursach. L’arma, però, no té documentació. Tolo Cursach, a més, tampoc té llicència d’armes. Els investigadors sospiten que l’escopeta s’hauria adquirit al mercat negre.

Els advocats de l’empresari tenen ara 10 dies per presentar el seu escrit de defensa.

 

Cursach torna a la presó de Palma

Aquesta mateixa setmana, l’Audiència Provincial de Palma ha anul·lat el trasllat de Tolo Cursach a la presó d’Alacant perquè el considera “nul de ple dret”. Així doncs, l’empresari, que va ingressar a presó a principis de març per un presumpte cas de corrupció, haurà de tornar a la de Palma.

direcció de la presó de Palma va demanar el canvi per haver detectat, presumptament, que un grup d’interns estaria protegint Cursach i, a més, coaccionant altres presos.

Per contra, l’advocat de Cursach, Vicente ‘Coco’ Campaner, va demanar una mesura cautelar per suspendre aquest trasllat en considerar que hi havia “clars indicis criminals” en incorrer en una “omissió de garanties processals”. El jutge ha estimat avui aquesta queixa formal en considerar que el seu trasllat al centre alacantí no té fonament.

Després de conèixer la notícia del trasllat, el misser Vicente Campaner, que vetlla pels drets dels interns, va denunciar la directora de la presó de Palma, María Jesús de Dios, per prevaricació administrativa.

09/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris