X

Primera desfilada del 12 d’octubre, festa nacional espanyola, sense restriccions per la Covid

Durant una hora i mitja, a l'acte, presidit pels reis, 4.000 soldats han desfilat pel passeig de la Castellana de Madrid, amb 150 vehicles i 84 aeronaus

12/10/2022

Primera desfilada del 12 d’octubre, festa nacional espanyola, sense restriccions per la Covid

Aquest dimecres, 12 d’octubre, se celebra la Festa Nacional Espanyola, i és un dels dies grans de les forces armades. Durant una hora i mitja, 4.000 soldats han desfilat pel passeig de la Castellana de Madrid, amb 150 vehicles i 84 aeronaus. També hi ha hagut un ampli i vistós desplegament de les forces aèries. Així mateix, ha estat la primera desfilada del 12 d’octubre sense restriccions per la Covid, des del 2019.

L’acte ha estat presidit, com normalment, pels reis, des de la tribuna. Prèviament, han passat revista al batalló d’honors de la Guàrdia Reial Espanyola. Hi ha estat present el Govern de l’Estat en bloc, encapçalat per Pedro Sánchez, qui ha fet tard i, a més, ha estat escridassat per alguns sectors del públic.

Entre la nòmina de presidents autonòmics, hi ha assistit Francina Armengol, presidenta de les Illes Balears, asseguda devora la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso. Com és habitual, no hi han estat presents el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el lehendakari Íñigo Urkullu.

Aquesta vegada, el poder judicial no ha tengut representació en la desfilada nacional, com a conseqüència de la dimissió de Carlos Lesmes, qui n’era el president.

Durant una hora i mitja, les forces armades han exhibit el seu potencial militar. La cabra ha tornat a formar part del protocol, igual que la hissada de bandera, els colors de la qual ha dibuixat la Patrulla Águila pel cel madrileny.

Posteriorment, autoritats de l’Estat, representants polítics i agents de la classe econòmica, social i cultural han dinat al Palau Reial, en una recepció oferida pels reis.

12/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT