X
19

Primera excursió grupal dels Amics del Camí d’en Kane per Binimoti des que se’n recuperà la titularitat pública

Ara l'entitat espera que es reconstrueixi el pont tot i els canvis a l'Ajuntament de Ferreries i el Consell

02/07/2023

Primera excursió grupal dels Amics del Camí d’en Kane per Binimoti des que se’n recuperà la titularitat pública

Una quarantena de persones han participat en la primera excursió ciutadana sense conflicte pel tram del camí d’en Kane que passa per Binimoti des que se n’ha recuperat la titularitat pública. Feia més de vint-i-cinc anys que no s’hi podia passejar perquè l’anterior propietat de la finca en bloquejà el pas amb una paret seca i una tanca metàl·lica.

A principis d’any, i després de llargs litigis judicials i molts anys de reivindicació ciutadana, l’Audiència Provincial de Palma sentencià que la titularitat d’aquest tram del camí d’en Kane (de poc més d’un quilòmetre) és de l’Ajuntament de Ferreries. Es condemnà la propietat de Binimoti a retirar qualsevol construcció que n’impedís el pas i a concedir el lliure trànsit. Una sentència que els actuals propietaris no van recórrer, de manera que esdevingué efectiva a finals de maig, quan un grup de voluntaris van fer net el camí i van obrir el pas de la mà de l’associació Amics del Camí d’en Kane.

Però, segons els responsables de l’entitat, encara queda feina per fer. La principal: la reconstrucció del pont, del segle XVIII, que fa sis anys que està esfondrat. Ara, com que la titularitat del tram de Binimoti ja és municipal, l’Ajuntament i el Consell de Menorca hi podran actuar; si hi ha voluntat política.

Els Amics del camí d’en Kane també reivindiquen el dret de pas, sense obstacles, als trams de Terra Roja, Santa Rita i Binissuès.

02/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT