política

La Comissió Política de l’IMAS sobre l’explotació sexual a menors tutelats començarà la setmana vinent

El període a investigar serà de 10 anys, des del 2011 fins a l'actualitat


Finalment aquest dimecres s’ha constituït la Comissió Política de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per investigar el cas d’explotació sexuals a menors tutelats. En la constitució només hi eren presents els partits del Pacte (PSIB, Més i Unides Podem) i també El Pi i Ciutadans, que després de moltes negociacions han accedit participar-hi. Aquest dimecres també s’ha marcat el calendari de compareixences que començaran la setmana que ve.

El període a investigar serà de 10 anys, des del 2011 fins a l’actualitat i segons ha pogut saber IB3 Notícies, els partits del Pacte descarten, de moment, que compareguin en aquesta Comissió Política els presidents del Consell de Mallorca compresos en aquests 10 anys: Maria Salom, Miquel Ensenyat i l’actual presidenta, Catalina Cladera. Els partits d’esquerra asseguren que és suficient amb les compareixences dels tècnics, directors insulars, funcionaris o responsables de l’IMAS per conèixer què va fallar i què va passar amb la gestió política dels casos d’abusos sexuals a menors tutelats.

Això ha provocat les crítiques del Partit Popular i de Vox, que son els únics partits del Consell insular que han declinat participar en la Comissió Política. El portaveu del Grup Popular, Llorenç Galmés, ha qualificat d'”escàndol” que la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, “alliberi” la presidenta del Govern, Francina Armengol, de la Comissió Política, després de la decisió d’investigar “només” els últims deu anys. Galmés ha reiterat la negativa del PP a formar part de la comissió i ha demanat que Cs i El Pi es replantegin la participació en aquest “paperot”.

En la mateixa línia, el portaveu adjunt de Vox al Consell, Toni Gili, ha recriminat Cs i El Pi perquè “han decidit oblidar-se de la seva suposada indignació i han acudit a la cleda de l’esquerra mentidera”. Gili ha dit que la comissió política és “una cortina de fum que no servirà per a depurar responsabilitats”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Xavier Pericay dona suport a Ciutadans a les eleccions catalanes

10 dels 12 fundadors del partit taronja han rubricat el document

Company qualifica les ajudes econòmiques anunciades per Armengol de ‘decorat’

El líder dels populars considera que el Govern autonòmic té la capacitat de destinar més pressupost per ajudar els sectors...

El PP demana més vacunes al govern central

Segons el president dels populars, Biel Company, les Illes són la comunitat que en rep manco dosis

Calvià aprova un pressupost de 98 milions d’euros per a l’any 2021

Un dels projectes destacats per aquest any és una promoció de 99 habitatges públics que es farà a Santa Ponça