X

Primera setmana de l’estiu astronòmic amb calor, però sense grans puntes càlides

Un lleuger flux de vent del nord-est mantindrà a ratlla la part més càlida de la massa d'aire que ocupa bona part del territori peninsular

26/06/2023

Primera setmana de l’estiu astronòmic amb calor, però sense grans puntes càlides

Cala Bona/Tomeu Capó

Encetam la primera setmana sencera d’estiu astronòmic i ho feim amb calor, però sense grans puntes càlides a la vista, a diferència del que passa ben a prop nostre.
De fet, hem quedat a les portes de viure uns dies molt més feixucs, ja que al sud de la península Ibèrica s’han viscut temperatures màximes que han superat els 43 ºC, però un lleuger flux de vent del nord-est ha mantingut i mantindrà a ratlla la part més càlida de la massa d’aire que ocupa bona part del territori peninsular, impedint el seu progrés cap a l’Arxipèlag.

Per aquests pròxims dies no esperam grans canvis a la vista i, de fet, els que puguin arribar a mitjà termini -a partir de dijous- probablement ens duran unes temperatures més suaus. Així, podem dir que aquesta setmana, dins del que són unes condicions d’estiu, serà bona de dur. Repassem el que ens espera a més curt termini:

Dimarts 27. Cel destapat, just amb qualque interval de nigul prim. Temperatures sense canvis o en lleuger descens al nord de les Illes. Vent entre fluix i moderat del nord-est. Maror al nord de Menorca i de Mallorca, mar més encalmada a la resta.

Dimecres 28. Alguns intervals de niguls prims més al cel, però continuarà comandant el sol. Temperatures sense canvis i vent fluix de gregal o nord-est. Algunes àrees de maror al nord de Menorca i llevant de les Pitiüses.

26/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT