X

Primeres hores sense incidències a les Illes de l’aturada indefinida de transportistes a la Península

Aquesta matinada ha començat la convocatòria per part de la Plataforma Alternativa, que el mes de març ja va paralitzar part del sector

14/11/2022

Primeres hores sense incidències a les Illes de l’aturada indefinida de transportistes a la Península

Aquesta matinada ha començat l’aturada estatal de transportistes convocada per la minoritària Plataforma Alternativa que el mes de març, amb 20 dies d’aturada, va paralitzar part del sector. A les Illes, les dues patronals principals, la Federació de Transports i l’associació de transportistes de la PIMEM, no s’han sumat a la convocatòria, i fonts de l’entitat convocant a l’arxipèlag diuen que, en principi, no la secundaran.

La mobilització dels transportistes de la Península podrien tenir però efectes aquí, per mor dels productes que arriben a les Balears des de fora i les botigues i supermercats temen que hi hagi problemes de subministrament d’alguns productes, just uns dies abans del Black Friday i un mes i poc abans de Nadal.

“Aturaré però ja no faré piquet i em quedaré a casa… Estic molt desanimat perquè en l’anterior ocasió vaig aturar i ser part activa de la mobilització, motiu pel qual vaig perdre dues setmanes de facturació, molts de doblers i, a més, els Mossos d’Esquadra em varen multar”, explica Miguel Morente, transportista peninsular.

Els transportistes denuncien que no s’està complint la llei que prohibeix contractar serveis de transport per davall de preu de cost, aprovada després de les mobilitzacions de la primavera juntament amb el descompte de 20 cèntims per litre de combustible.

“Si em surt a guanyar un euro el quilòmetre, com vols que treballem… I això que jo som dels privilegiats, que m’han pujat a 1,20 -1,28 de la darrera vaga ençà, però encara hauria de cobrar més, entorna a 1,50, perquè són preus fixats el 2008 i els costos han pujat des de llavors”, afegeix Morente.

Altres professionals diuen que estan cremats i se senten poc valorats. Especialment, els assalariats, que avui no estan convocats a fer vaga. Alguns expliquen que tendrien por de represàlies en cas de participar-hi.

14/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT