X

Divisió entre els rent a car respecte de la limitació de l’entrada de vehicles de lloguer a les Illes

BALEVAL posa en dubte la legalitat de la mesura tant en l'àmbit constitucional com europeu

11/01/2023

Divisió entre els rent a car respecte de la limitació de l’entrada de vehicles de lloguer a les Illes

Les patronals de cotxes de lloguer i els consells insulars s’han començat a reunir per parlar de la possibilitat de limitar l’entrada de vehicles per llogar a l’arxipèlag, amb un topall els mesos d’estiu, com té Formentera. El sector, però, es mostra dividit.

Els d’Aevab en són partidaris. “No podem suportar aquest pes de tenir a les Illes 20 mil cotxes més del normal perquè, aprofitant que no és il·legal, hi ha empreses que els tenen aquí de maig a octubre per després exportar-los”, diu el seu president, Ramon Reus, en referència a l’stock insular d’algunes companyies.

En canvi, els de BALEVAL s’hi oposen fermament. “Seguir parlant d’exportacions quan gairebé no es fan, crec que no aporta res al debat”, diu qui la presideix, Othman Ktiri, que entre els arguments de l’altra part del sector hi veu un interès en poder llogar els vehicles més cars que no és la seva “pretensió”. Diu que, de fer-se, s’hauria d’incloure entre el parc mòbil limitat, el dels vehicles particulars.

En el que sí coincideixen les dues associacions majoritàries és en què per aquest estiu, la reducció ja no seria possible perquè és ara quan les empreses rent a car es proveeixen amb les compres de cotxes i motos.

Més stock que el 2022 tot i les dificultats de proveïment

Per segon any consecutiu, les empreses de lloguer de cotxes preveuen una fabricació insuficient (romanent de la crisi mundial dels microxips i la Guerra d’Ucraïna) que els dificultaria assolir una flota al nivell de 2019. Reus preveu entre 10.000 i 20.000 vehicles manco que abans de la pandèmia, un resultat que considera l’òptim. Amb tot, confien tenir més cotxes que l’any passat, ja que se’n van guardar un bon nombre que, habitualment, destinaven a la venda de segona mà. De “lleugera millora” pel 2023 sense recuperació però del nivell prepandèmia, parla també Ktiri.

11/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT