societat

Principi d’acord per garantir la continuïtat de l’escorxador de Palma

Les parts implicades ultimen un compromís que farà possible mantenir l'activitat a Mercapalma, on se sacrifiquen prop de la meitat dels animals a Mallorca

Principi+d%27acord+per+garantir+la+continu%C3%AFtat+de+l%27escorxador+de+Palma

La patronal Afedeco ha desconvocat una mobilització prevista per demà contra el tancament de l’escorxador de Palma. El motiu és que el Govern i l’empresa concessionària han ulitmat un compromís per assegurar la continuïtat de l’Escoxador. Els detalls de l’acord es sabran en les properes hores. Aquest, de fet, és el motiu pel qual s’ha desconvocat un acte conjunt entre Afedeco, Asaja, Pimem i el sector càrnic previst per demà.

En les darreres setmanes el Govern ha reiterat la seva intenció de no tancar les portes de l’escorxador de Ciutat. Per la seva banda, l’Ajuntament de Palma ha rebut la documentació requerida a l’empresa, a qui s’han sol·licitat les auditories internes per conèixer els seus comptes. La propera passa serà examinar la documentació, activitat que desenvoluparà en el proper mes el Consell d’Administració de MercaPalma, qui finalment decidirà si rebaixa el lloguer de l’Escorxador.

D’acord amb els càlculs de Cort, el màxim que es pot rebaixar el lloguer són 100.000 euros. L’empresa, però, demana una rebaixa de 150.000 euros. En aquest sentit, la proposta de l’Ajuntament és que la quantia restant l’assumeixi la conselleria d’Agricultura o que l’empresa cerqui finançament extern.

Segons les darreres dades facilitades per la cartera d’Agricultura relatives a l’any 2018, a l’escorxador de Palma se sacrifiquen el 86% dels animals bovins de Mallorca, el 44% dels ovins i cabrins i el 37% dels porcins de l’illa. Amb tot, gairebé la meitat dels animals que se sacrifiquen a Mallorca, concretament un 42%, se sacrifiquen a l’escorxador de Palma.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les mascaretes casolanes no són homologades però tenen un grau de protecció alt

És important que tapin el nas i la boca i que es desinfectin cada dia

Els constructors demanen poder fer obres durant la temporada alta

Temen que l'estat d'alarma acabi just quan la normativa prohibeix fer renous que molestin als turistes

Repartiment d’aigua porta a porta per fer front al Coronavirus

El centre especial d'ocupació Tres Glops s'adapta a la nova realitat per garantir el subministrament d'aigua

Bingo als terrats de Palma per amenitzar el confinament

Una vintena de famílies del barri de Can Domenge celebren un bingo cada dia a les sis de l'horabaixa