X

Processat l’exministre de l’Interior Fernández Díaz pel jutge del cas Kitchen

Cospedal es lliura de comparèixer en qualitat d'acusada, perquè el jutge no ha trobat indicis que la impliquin en la suposada trama "parapolicial" per robar informació a Bárcenas

29/07/2021

Processat l’exministre de l’Interior Fernández Díaz pel jutge del cas Kitchen

Segons el document del jutge García Casdtellón, els investigats posaren en marxa l'operatiu "segons acord comú i amb coneixement de la il·licitud dels fets".

El jutge de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat avui l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz pel conegut com cas Kitchen, la suposada trama “parapolicial” que s’hauria servit  d’instruments del Ministeri per robar informació compromesa a l’extresorer del Partit Popular Luis Bárcenes, i fer-la arribar al partit. El jutge també ha processat qui va ser número dos de l’exministre, Francisco Martínez, juntament amb part de la cúpula política i policial del Ministeri de l’Interior en temps del govern de Mariano Rajoy. Al document, García Castellón relata que els investigats posaren en marxa l’operatiu “segon acord comú i amb coneixement de la il·licitud dels fets”, en una data que no s’ha pogut determinar entre els anys 2012 i 2013.

El processament de l’exministre arriba un cop ha conclòs la investigació de l’anomenada Operació Kitchen. Avui dijous acabava el termini màxim d’instrucció, i la investigació no ha trobat indicis contra l’excretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i el seu home, l’empresari Ignacio López del Hierro. Cospedal i la seva parella, per tant es lliuren d’asseure’s a la banqueta en qualitat d’acusats. L’expresident Mariano Rajoy es lliura també de comparèixer a l’Audiència Nacional per aquesta causa.

29/07/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris