Processen la cúpula de Sa Nostra per operacions immobiliàries

El jutge Pedraz hi veu indicis de delictes d'apropiació indeguda i administració deselleial

Processen+la+c%C3%BApula+de+Sa+Nostra+per+operacions+immobili%C3%A0ries

El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha processat l’antiga cúpula de Sa Nostra pel cas de les operacions immobiliàries d’Invernostra i el grup Martí Gual.

La resolució del jutge Pedraz afirma que tres directius de l’antiga Sa Nostra van actuar de forma il·lícita en les operacions de crèdit lligades a Invernostra, la filial immobiliària de la caixa, entre 2005 i 2011. Es tracta de l’exdirector general Pere Batle, l’exdirector adjunt Pau Dols i Rafel Oliver, conseller delegat d’Invernostra. També processa l’empresari Martí Gual, beneficiari dels crèdits i promotor del projecte d’habitatges de Son Bordoi, i el seu apoderat Javier Collado. Es calcula que Sa Nostra va perdre uns 100 milions d’euros per aquesta i altres operacions de promoció immobiliària.

El magistrat considera que els fets investigats poden constituir “delictes continuats d’apropiació indeguda i administració deslleial”. Pedraz demana al fiscal i a les acusacions particulars, entre les quals hi ha Bankia, que redactin els seus escrits de qualificació.

El jutge ha exculpat el portaveu socialista al Parlament i exmembre del consell d’administració de Sa Nostra, Andreu Alcover.

També ha dictat el sobreseïment per a altres 20 investigats que van formar part del consell de Sa Nostra, entre ells l’expresident de la caixa, Fernando Alzamora, i l’expresident de la Cambra de Comerç de Mallorca, José Luis Roses. Igualment ha estat exculpat el sindicalista Joan Roig i altres dues representants més dels treballadors. El sindicat Unió Obrera Balear ha mostrat la seva satisfacció perquè, segons diu, els seus afiliats sempre es van oposar a les grans operacions immobiliàries i van denunciar la mala gestió dels directius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Enric Mas, clau en triomf d’Alaphilippe a la Fletxa Valona

L'artanenc ha estirat del seu company d'equip fins al darrer quilòmetre de la gran clàssica belga

El Consell d’Eivissa acorda elevar a ple l’aprovació dels canvis al PTI

El Consell Executiu ha acordat acceptar la documentació, amb la redacció sorgida fruit del tràmit d'informació pública

Els vesins de Cala de Bou recuperen el subministrament d’aigua

Durant tot el dia operaris d'Aqualia han treballat per reparar l'avaria