Processen la cúpula de Sa Nostra per operacions immobiliàries

El jutge Pedraz hi veu indicis de delictes d'apropiació indeguda i administració deselleial

Processen+la+c%C3%BApula+de+Sa+Nostra+per+operacions+immobili%C3%A0ries

El jutge de l’Audiència Nacional, Santiago Pedraz, ha processat l’antiga cúpula de Sa Nostra pel cas de les operacions immobiliàries d’Invernostra i el grup Martí Gual.

La resolució del jutge Pedraz afirma que tres directius de l’antiga Sa Nostra van actuar de forma il·lícita en les operacions de crèdit lligades a Invernostra, la filial immobiliària de la caixa, entre 2005 i 2011. Es tracta de l’exdirector general Pere Batle, l’exdirector adjunt Pau Dols i Rafel Oliver, conseller delegat d’Invernostra. També processa l’empresari Martí Gual, beneficiari dels crèdits i promotor del projecte d’habitatges de Son Bordoi, i el seu apoderat Javier Collado. Es calcula que Sa Nostra va perdre uns 100 milions d’euros per aquesta i altres operacions de promoció immobiliària.

El magistrat considera que els fets investigats poden constituir “delictes continuats d’apropiació indeguda i administració deslleial”. Pedraz demana al fiscal i a les acusacions particulars, entre les quals hi ha Bankia, que redactin els seus escrits de qualificació.

El jutge ha exculpat el portaveu socialista al Parlament i exmembre del consell d’administració de Sa Nostra, Andreu Alcover.

També ha dictat el sobreseïment per a altres 20 investigats que van formar part del consell de Sa Nostra, entre ells l’expresident de la caixa, Fernando Alzamora, i l’expresident de la Cambra de Comerç de Mallorca, José Luis Roses. Igualment ha estat exculpat el sindicalista Joan Roig i altres dues representants més dels treballadors. El sindicat Unió Obrera Balear ha mostrat la seva satisfacció perquè, segons diu, els seus afiliats sempre es van oposar a les grans operacions immobiliàries i van denunciar la mala gestió dels directius.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

La xifra de contactes estrets augmenta amb la davallada de l’edat dels casos positius

Els rastrejadors telefonen cada dia a una mitjana de 1.200 persones. Ara aquestes telefonades just són de 20 minuts, mentre...