X

La producció d’oliva a Eivissa augmenta un 60% en un any

En alguns casos, les olives d'enguany estan donant un rendiment que supera el 20%

08/11/2017

La producció d’oliva a Eivissa augmenta un 60%25 en un any

Els productors d’oliva es troben en plena collita en aquests moments. L’Agrupació de Defensa de l’Olivar d‘Eivissa assegura que enguany la producció serà un 60% superior a la de l’any passat. També destaquen la qualitat dels fruits, que segons diuen, estan donant un rendiment que supera el 20% en alguns casos.

En el camp de Joan Pla s’estan recollint els fruits d’uns mil oliverars. Són de la varietat picual i arbequina, i la collita s’allargà fins a finals de la setmana que ve. Aquest productor assegura que l’any passat la collita va ser un desastre a causa de la sequera i la temperatura, però enguany han tengut una producció extraordinària d’uns 25 MIL quilos d’oliva.

Al costat de la plantació es troba el trull de Can Benet, on les olives passen per unes màquines que les separen de les fulles, les netegen i després les converteixen en una pasta de la qual s’extreurà l’oli. De la collita de Joan sortiran devers 5 MIL litres d’oli, que es ven a supermercats, hotels rurals, restaurants i particulars. La major part d’aquest producte es comercialitza a l’illa d’Eivissa.

Aquest trull també l’utilitzen altres productors que porten aquí les collites. L’oli s’emmagatzema en dipòsits, s’embotella i s’etiqueta abans de repartir-lo als propietaris. En total, enguany passaran per aquest trull quasi 200 tones d’oliva.

08/11/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris