X

“Produir ametla a Mallorca és rendible i té futur”

A l'empresa Ametles i Fruits Secs Bonany de Petra cada any hi processen al voltant de 5 mil tones d'ametles procedents de més de 60 quarterades de terreny

13/04/2021

“Produir ametla a Mallorca és rendible i té futur”

El conreu de l’ametla a Mallorca és rendible. El futur d’aquest conreu passa pel rejoveniment dels ametlerars, molts dels quals actualment estan abandonats o afectats per la xylella. A part dels beneficis econòmics, suposaria la recuperació de la imatge tradicional dels camps de l’Illa, especialment quan estan en flor.

A l’empresa Ametles i Fruits Secs Bonany de Petra cada any hi processen al voltant de 5 mil tones d’ametles procedents de més de 60 quarterades de terreny on tenen conreats més de 13 mil ametlers. El seu mercat són principalment empreses del sector agroalimentari de les Illes com són pastisseries o restaurants. També exporten a l’estranger, com ara França, on el consum de l’ametla és freqüent durant tot l’any. A les instal·lacions de Petra duen a terme quasi tot el procés productiu, només l’esclovellat el duen a fer a fora. Per millorar la producció tenen un camp experimental, on tenen sembrats ametlers de 30 varietats diferents , per així oferir les que presentin una millor producció i qualitat.

Pel que fa a la collita d’aquest any preveuen que serà bona, tot i que la gelada de la setmana passada en farà davallar lleugerament la producció.

 

13/04/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT