Proemaid descarta Palma com a port per l’Alan Kurdi

El vaixell duu a bord 62 migrants, fa nou dies, que dormen a la intempèrie


L’ONG Proemaid descarta Palma com a port perquè hi desembarqui l’Alan Kurdi. El vaixell que fa nou dies va rescatar a 64 migrants a les costes de Líbia, encara que actualment només en duu 62 perquè dos  varen ser evacuats aquest dijous per l’estat de salut.

L’Ong, que té voluntaris a bord del vaixell, ho descarta per la distància. Actualment, es troba a 24 milles de Malta, port on han demanat desembarcar, ja que és, segons l’organització, l’única solució lògica. El president de Proemaid,  José Antonio Reina, explica que “els 62 migrants i els 12 tripulants dormen als passadissos i a la coberta del vaixell a l’intempèrie”.

La Plataforma “Les Balears Acollim” ha instat al Govern espanyol i de Balears que es coordini amb la Unió Europea per trobar un port segur de manera immediata. De fet, l’executiu de les Illes ha explicat que manté contacte permanent amb el govern espanyol però recorden que el vaixell no ha demanat atracar a Espanya .

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Una desena de propostes econòmiques per reprendre l’obra del Parador d’Eivissa

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme té previst adjudicar provisionalment la licitació de l'obra la setmana que ve

La manca de funcionaris obliga a tancar dos dies la Tresoreria de la Seguretat Social a Eivissa

Sorpresa i indignació aquest dimecres entre els ciutadans de l'illa d'Eivissa que hi havien de fer algun tràmit