X

Professors, metges i policies rebran formació en violència masclista

Gràcies al nou decret llei per lluitar contra els maltractaments

23/08/2018

Professors, metges i policies rebran formació en violència masclista

Els professors, el personal sanitari, els cossos de seguretat i el personal de justícia de les Illes Balears rebran formació per prevenir i tractar la violència masclista. És una de les conseqüències del nou decret llei contra els maltractaments, aprovat recentment pel Govern central. Les illes disposaran de 4 milions d’euros més, que s’invertiran en tota una bateria de mesures per lluitar contra la violència masclista, segons destaca la directora de l’Institut Balear de la Dona, Rosa Cursach.

Balears continua essent la comunitat amb la taxa més gran de denúncies per maltractament de tot l’Estat. Concretament 96 casos per cada 10.000 dones. Segons Cursach, hi ha molta feina per fer, ja que la violència de gènere està molt implantada en l’imaginari social.

Una de les conseqüències més importants del decret llei aprovat per l’estat afecta els fills víctimes de violència. A partir d’ara aquests infants podran rebre assistència psicològica encara que el pare maltractador s’hi oposi.

El Govern acabarà de concretar a les pròximes setmanes les noves mesures que es podran implantar contra la violència de gènere gràcies a aquest aument pressupostari.

23/08/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT