X

Reestructuració profunda a la Conselleria d’Educació, que el Govern desvincula de la lliure elecció de llengua

Es crea una nova Secretaria Autonòmica de Desenvolupament Educatiu, la qual gestionarà directament les infraestructures educatives, el transport escolar i la gestió de beques i ajuts

05/01/2024

Reestructuració profunda a la Conselleria d’Educació, que el Govern desvincula de la lliure elecció de llengua

“És gestió: gestionar una conselleria que és molt gran i amb necessitats molt diverses”, ha justificat el conseller d’Educació i Universitats, Antoni Vera. Es remodela així una de les àrees que compta amb més pressupost del Govern quan fa 6 mesos que arrencà la legislatura. El fins ara gerent de l’Institut Balear d’Infraestructures i Serveis Educatius Mateu Suñer serà el responsable d’una secretaria autonòmica de nova creació. Al seu torn, coordinarà les direccions generals de Planificació i Gestió Educatives; Formació Professional i Ordenació Educativa, i la de Primera Infància, Atenció a la Diversitat i Millora Educativa. També hi ha canvis en la titularitat de diverses direccions generals. Sigui com sigui, el conseller assegura que no té res a veure amb la posada en marxa del pla pilot per a la lliure elecció de llengua. “Només té relació amb les necessitats educatives en l’àmbit d’infraestructures, transport i beques” ha afegit Vera.

Després de 3 anys de procés participatiu, el consell de govern també ha aprovat el nou reglament sancionador de l’administració, que modifica el de l’any 1994. Com a novetat, s’estableixen criteris de protecció de la presumpció d’innocència i confidencialitat. També s’ha donat llum verda al complement per a les places de difícil cobertura de l’àrea de salut de Menorca, que serà de 924 euros mensuals per a l’especialitat d’aparell digestiu.

05/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT