X

Prohens afirma que l’elecció de llengua a l’escola que demana Vox s’haurà de consensuar amb tota la comunitat educativa

La presidenta del Govern destaca que qualsevol canvi en el sistema educatiu s'ha de fer de manera progressiva

23/10/2023

Prohens afirma que l’elecció de llengua a l’escola que demana Vox s’haurà de consensuar amb tota la comunitat educativa

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha parlat avui sobre la Proposició No de Llei (PNL) de Vox sobre elecció de llengua, que va ser rebutjada pel Parlament amb el vot en contra de l’oposició i l’abstenció del PP després que no s’acceptessin les esmenes ‘populars’ registrades en l’últim moment, la presidenta ha destacat que la posició del Govern “ha estat molt clara”.

“S’ha d’escoltar a tota la comunitat educativa perquè qualsevol canvi en el sistema educatiu s’ha de fer de manera progressiva i consensuada, ja que dins d’aquest sistema està el més preuat que tenim com a societat, que són els infants”, ha manifestat Prohens.

Igualment, ha indicat que la qüestió “va més enllà de partits polítics” i ha assegurat que la seva responsabilitat com a presidenta del Govern és “aplicar el programa de govern pactat amb el suport majoritari dels ciutadans i fer-lo amb recursos i escoltant perquè les mesures tinguin un efecte positiu”.

Així ho ha expressat la líder de l’Executiu autonòmic en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar aquest dilluns el Servei d’Hematologia i Hemoteràpia de Son Espases, una setmana després també que Vox no aprovés el sostre de despesa del Govern. La presidenta ha dit que “no hi ha novetats” sobre aquest tema, si bé els contactes amb Vox són “continus”.

En aquesta línia, Prohens ha assenyalat que “respecta” els processos interns d’aquest partit i ha insistit que espera i confia que “es resolguin com més aviat millor els processos i que es torni a la responsabilitat” per aprovar el sostre de despesa de 2024.

Així mateix, ha manifestat que no té “cap dubte” que Vox “passarà aquests processos interns, com els han passat tots els partits polítics en algun moment”, ja que “és un partit responsable”. “Estic confiada que aviat Vox pugui resoldre la situació”, ha conclòs Prohens.

Notícies relacionades >

23/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris