X

Prohens aspira a governar en solitari

Per la seva part, el president del PP d'Eivissa i senador, José Vicente Marí Bosó, convida el PSOE a "començar a parlar de fer política i a negociar lleis"

30/05/2023

Prohens aspira a governar en solitari

Redacció

Governar en solitari. És l’objectiu de la líder del PP, Marga Prohens. Els populars, amb 26 diputats, comptant el de Formentera, sumen més que tots els grups d’esquerra. No obstant això, com que el PP no arriba a la majoria absoluta, s’obren tres escenaris: que Vox li doni suport sense entrar al Govern, que s’abstingui en el ple d’investidura o que hi voti en contra. En aquest darrer cas, s’haurien de repetir les eleccions autonòmiques. Prohens ha convocat el Comitè Executiu Regional dijous horabaixa per definir l’estratègia a seguir.

Per la seva banda, el president del PP d’Eivissa, José Vicente Marí Bosó, convida el PSOE a “començar a parlar de fer política i a negociar lleis des del sentit comú i la responsabilitat”, en comptes de “continuar instal·lat en la radicalitat que li ha donat els resultats de diumenge” en al·lusió a la governabilitat dels populars sense un pacte amb Vox.

L’opció de la majoria simple del PP al Parlament també l’ha defensat, en una entrevista al programa ‘Entre Avui i Demà‘ d’IB3 Ràdio, el reelegit president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, “allunyat de qualsevol extrem”, en paraules seves. “La suma de tots els nostres escons amb la del diputat de Formentera (Llorenç Córdoba, de la coalició conservadora Sa Unió) suma més que la resta de l’esquerra”, ha declarat tot obviant que, com a mínim, necessitaria l’abstenció de la formació ultraconservadora per no quedar en minoria. Si es confirma aquest escenari, Balears podria tenir el primer govern en majoria simple des del 2011.

Així mateix, l’exsenador i exdiputat popular, vicepresident del Govern i president del Consell de Menorca, Joan Huguet, ha manifestat que mentre es depengui de Vox a altres institucions, als consells mallorquí i menorquí o a l’Ajuntament de Palma, no és viable “fer un Ayuso” [en al·lusió a la reelegida presidenta de Madrid] i tirar pel dret i en solitari a l’Executiu.

Notícies relacionades >

30/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris