X

Prohens assegura haver denunciat davant la Policia amenaces de mort rebudes a les xarxes socials

Així ho ha dit en resposta al portaveu socialista Iago Negueruela, a qui l'ha acusat de difamar el seu pare i fins i tot la seva filla d'un any

30/04/2024

Prohens assegura haver denunciat davant la Policia amenaces de mort rebudes a les xarxes socials

La presidenta Prohens aquest dimarts al ple del Parlament. / CAIB

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat aquest dimarts en el ple del Parlament que ha denunciat amenaces de mort per xarxes socials davant la Policia Nacional i en els jutjats. “No em trobaran victimitzant”, ha dit sobre aquestes amenaces Prohens, qui ha titllat els cinc dies de reflexió sobre la seva continuïtat del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de “moscosos lacrimògens”.

En resposta a una pregunta del portaveu parlamentari socialista, Iago Negueruela, sobre els interessos que defensa el Govern, la presidenta li ha acusat de difamar el seu pare i fins i tot la seva filla d’un any. “Mai m’he pres 5 dies de reflexió”, ha insistit Prohens. “Mentre vostès m’assenyalen, el seu entorn executa”, ha advertit sobre les amenaces.

Segons fonts que recull l’agència Europa Press, la Policia Nacional va detenir a la tardor la presumpta persona autora d’aquests fets.

Després que Negueruela ha defensat que el que s’estava en joc en la decisió de Sánchez era “molt més que una persona, era la democràcia, una manera d’entendre la política i de no atacar a l’adversari ni denigrar-lo”, Prohens ha assenyalat que el que han fet els socialistes és “pur teatre”. La presidenta ha assegurat que el Govern ha continuat treballant i adoptant mesures durant “aquests cinc dies de moscosos lacrimògens que no s’ha cregut ningú, que han estat una estratègia personal política i judicial”, i després dels quals “han començat a assenyalar i atacar a mitjans de comunicació i, a través del CIS, a atacar i qüestionar la tasca de jutges i fiscals i fins i tot del Senat”.

Negueruela ha replicat que “és un tema molt seriós” i que el president “tenia legitimitat per fer el que va fer”, i ha retret a Prohens haver fet “aquesta política de destrucció de l’adversari i de judicialitzar amb lawfare” quan estava en l’oposició. Ha recordat que llavors Prohens va dir de Mónica Oltra que encobria abusos sexuals, encara que ha estat absolta, i de la ministra Irene Montero que era una dona submisa al mascle alfa. El portaveu socialista ha acusat a Prohens, ja com a presidenta, de finançar al periodista Jiménez Losantos, “que va dir de Francina Armengol que rebia a Pedro Sánchez amb l’èxtasi de Santa Teresa de Bernini” i a altres mitjans que assetgen als socialistes pel carrer.

Prohens ha respost: “Em poden continuar assenyalant a través de mitjans de comunicació a mi, al meu marit, el meu divorci, les meves hipoteques, el meu procés d’estabilització…, vostè ha difamat el nom del meu pare en seu parlamentària i fins i tot el de la meva filla d’1 any, i mai no m’he pres cinc dies de reflexió”. “Ni tan sols de les amenaces de mort que he rebut per xarxes socials he fet ús polític perquè ni vostès ni ningú ho sabien i perquè he anat a la Policia Nacional i als jutjats. Mai no em trobaran victimitzant perquè mentre vostès assenyalen, el seu entorn m’ataca i executa”.

Notícies relacionades >

30/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris