X

Prohens defensa la “reserva” dels 20 milions d’euros per a la lliure elecció de llengua

Els sindicats de docents rebutgen la partida

19/12/2023

Prohens defensa la “reserva” dels 20 milions d’euros per a la lliure elecció de llengua

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha defensat que s’hagin “reservat” 20 milions d’euros per a la lliure elecció de llengua en els centres escolars. I insisteix que la mesura no suposarà segregació lingüística dels alumnes i que és un dret de les famílies. Per la seva banda, els sindicats majoritaris a l’ensenyament públic rebutgen la partida per exigència de Vox. Cadascú té els seus motius, però tots coincideixen a assenyalar que els 20 milions d’euros no són més que una moneda de canvi per aconseguir el suport de VOX a la votació dels pressupostos.

D’aquesta manera, el portaveu del sindicat majoritari, STEI, Lluís Segura, explica que aquesta concessió de l’Executiu dona força a la intenció de Vox d’eliminar el català de les aules, però també dels carrers, a més de segregar els alumnes. Un argument que comparteix també Gabriel Vives, representant del sindicat Unió Obrera Balear.

Per la seva banda, Víctor Villatoro, president d’ANPE, veu aquesta inversió com un malbaratament de recursos, ja que hi ha altres qüestions com ara la reducció de ràtios, millorar les condicions laborals dels docents, més i millors infraestructures o resoldre els problemes de la insularitat, especialment a les Pitiüses.

Notícies relacionades >

19/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris