X

Prohens promet “aixecar la moratòria i aparcar els perillosos plans de decreixement”

"S'ha acabat criminalitzar els empresaris i les empreses des de les administracions públiques i vendre'ls com una caricatura d'homes amb barret de copa insensibles als reptes de la societat, perquè és fals"

24/11/2023

Prohens promet “aixecar la moratòria i aparcar els perillosos plans de decreixement”

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat, en la clausura del XIX Congrés dels Hotelers Espanyols, que el seu Executiu està treballant en una reforma de la llei turística de les Balears: “Aixecarem aquesta moratòria i aparcarem els perillosos plans de decreixement”. “Aixecarem aquesta moratòria dins dels límits que garanteixin la sostenibilitat del model, la seguretat jurídica i la lliure competència perquè les Balears continuï sent terra d’oportunitats, oberta a tothom”, ha assegurat en el tancament de l’esdeveniment avui divendres que s’ha celebrat durant dos dies en el Palau de Congressos de Palma.

Prohens ha recalcat que amb el Govern que ella presideix “s’ha acabat criminalitzar els empresaris i les empreses des de les administracions públiques i vendre’ls com una caricatura d’homes amb barret de copa insensibles als reptes de la societat, perquè és fals”. Ha destacat que el sector hoteler està compromès amb els reptes de la societat i “fa temps que va un pas per davant de les administracions” i compromès amb un model sostenible econòmicament, mediambientalment i socialment.

“Aquí ens dediquem al turisme i la veritat que és una sort i que cal dir-ho més”, ha proclamat Prohens, que ha admès que l’èxit turístic s’ha de gestionar perquè té “externalitats negatives” que cal minimitzar perquè no repercuteixin ni en l’entorn ni en el benestar del resident, amb situacions com “la congestió o la saturació”, que poden “arribar a incomodar” els balears i generar una mala experiència als turistes. S’ha compromès “a gestionar l’èxit amb eines i regulació en lloc de prohibició i intervencionisme”. “Acceptant que ha d’haver-hi límits, però rebutjant un decreixement que a mi ningú no ha sabut dir-me encara on ens portaria i amb una aposta per la qualitat, la formació dels treballadors i l’excel·lència”, ha afirmat.

El Govern perseguirà “el que fa mal al sector” com a oferta turística il·legal i “als incívics” i ha explicat que, des del punt de vista normatiu, l’Executiu treballa en un nou decret de turisme responsable, que reemplaci l’anomenat d’excessos, “que no criminalitzi ni zones, ni establiments” i se centri en els incívics. De la futura llei turística, ha dit que ha de “donar resposta al sector des de la gestió, la regulació i els incentius. “És una llei amb la qual aixecarem aquesta moratòria i aparcarem els perillosos plans de decreixement”, ha afirmat i ha afegit que es mantindrà “el consensuat” que sigui positiu per a les Illes.

Prohens ha reconegut “el valor i la coherència del sector hoteler” quan es va anunciar la moratòria de places en la passada legislatura i es van oposar i van defensar la lliure competència.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT