X

Prohens tractarà el reglament de minimis al Comitè Europeu de Regions

Defensarà flexibilitzar les ajudes per a les regions insulars pel que fa a les exportacions, que ara són d'un màxim de 300.000 euros 

31/01/2024

Ariadna Alfonso

Una delegació balear, encapçalada per la presidenta Marga Prohens ja és a Brussel•les, on la cap de l’Executiu participarà per primera vegada al Ple del Comitè Europeu de les Regions. Prohens intervendrà l’horabaixa per reclamar un règim específic per als territoris insulars de cara a les ajudes a les exportacions.

La presidenta del Govern ha anunciat està molt satisfeta perquè “hem pogut incloure un punt del reglament de minimis, que limita l’ajuda de les exportacions de mercaderies, agafant així testimoni de la Societat Civil.”

Prohens ha explicat als micròfons d’IB3 Notícies que “defensarem que les empreses de les illes volen competir en igualtat a l’hora d’exportar els seus béns i mercaderies. No hi ha un règim específic per a les regions insulars, representant entre un 75% i un 100% de sobrecost a l’hora d’exportar mercaderies al continent.” Per això, demana flexibilitzar el Reglament de Mínimis que limita les ajudes a un màxim de 300.000 euros.

Concretament, a partir de les 17.00 hores de l’horabaixa serà el torn de la intervenció de la líder de l’Executiu balear en el debat sobre les qüestions locals de la Unió Europea.

Notícies relacionades >

31/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris