X

Prohibit banyar-se a sa Caleta de Santa Eulària durant tot el cap de setmana

L'Ajuntament va detectar dimecres una fuita a la sortida de l'emissari de la depuradora del Govern

07/06/2024

Prohibit banyar-se a sa Caleta de Santa Eulària durant tot el cap de setmana

Els abocaments ocorreguts a la sortida de l’emissari de la depuradora de Santa Eulària des Riu van ser advertits per l’Ajuntament dimecres passat i immediatament, segons han informat aquest divendres, “es va activar al personal dels departaments de Medi Ambient i de Litoral, a més de donar avís a l’empresa municipal de gestió del servei d’aigües i a Abaqua, gestora de la planta depuradora”. Finalment es va determinar que es tractava d’un problema en la instal·lació gestionada en el Govern i, de forma immediata, van activar l’ús d’una bomba d’emergència per a posar fi als abocaments.

L’Ajuntament eivissenc ha sol·licitat anàlisi de l’aigua de la zona. Per precaució, ha decidit prohibir el bany -es manté aquesta limitació, inicialment, fins al dilluns per precaució- i limitar l’accés des del dimecres i fins aquest divendres, quan s’han retirat les tanques de la zona de pas i només s’han deixat dos en la zona de roques, al peu del penya-segat per evitar que ningú pogués banyar-se en la zona.

Com s’ha informat en diverses ocasions, “Abaqua està procedint a la renovació de la canalització per a l’evacuació de les aigües depurades des de la planta, una intervenció que esperem que posi fi als possibles abocaments en aquesta zona i que fa innecessària la renovació de l’actual emissari”.

 

07/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT