Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

És la primera vegada que es prova en plantes joves
Des de fa unes setmanes, voluntaris de l’Associació de Varietats Locals de Mallorca empelten alzines dolces a alzines agres de planter, de només un any. És la primera vegada que es fa aquest tipus d’inserció a Mallorca, ja que habitualment es fa en arbres més vells i poques vegades funciona.
Una vegada fets els empelts, passen a aquestes prestatgeries durant 21 dies i els mantenen amb calentor per ajudar a cicatritzar.
Andreu Adrover, tècnic agrícola, explica que el que estan fent “és millorar el percentatge d’efectivitat, és a dir, que hi haurà més arbres que aferraran”. A més, assegura, com que és una planta tan petiteta i una feina tan ràpida, “fa que el seu cost disminueixi molt”.
El projecte pilot, que es duu a terme a les instal·lacions de la UIB, pretén empeltar enguany 800 alzines. En aquest hivernacle ja comencen a brotar i esperen que la meitat funcionin per aconseguir els seus objectius.
“El primer de tot és conservar totes les varietats que estam trobant. I una vegada conservades, és molt interessant estudiar quines més poden ser més útils per al futur introduir l’aglà com un aliment de la nostra gastronomia habitual”, explica Adrover.
A finals d’estiu es podrien trasplantar al camp i d’aquí a cinc anys podrien començar a produir els primers aglans dolços.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions
Els protocols festius inclouen un règim sancionador que defineix les infraccions