X

Prolifera a Eivissa el lloguer de llits per hores

És la denúncia que fan els agents de la propietat immobiliària

14/05/2024

Prolifera a Eivissa el lloguer de llits per hores

Al ple d’avui al Parlament es parlarà sobre com aconseguir que surtin més pisos existents al mercat de lloguer, cosa que demana el sector immobiliari. Cada mes, els preus pugen per la falta d’oferta, i a l’abril, es van situar a les Balears un 15,4 % més alts que un any abans, segons un informe del portal pisos.com. Són els més cars d’Espanya i a més, pugen al doble de la mitjana del país.

Un any més, són molts els treballadors que en aquesta època cerquen un sostre, i si a Mallorca cada vegada és més habitual i més car el lloguer per habitacions, a Eivissa ja s’estén l’ús de llits per hores. És la denúncia que fan els agents de la propietat immobiliària. El president del Col·legi, José Miguel Artieda, explica que a Eivissa el preu d’un lloguer d’habitació frega els 1.000 euros, i que a Mallorca ja comença a superar la barrera dels 500.

Per tant, sorgeixen noves pràctiques com compartir habitació, ho demanen els mateixos llogaters davant la impossibilitat de trobar una alternativa. El director d’estudis del portal pisos.com, Ferran Font, també ha constatat l’augment d’oferta amb fórmules com el lloguer per habitacions, o el lloguer de temporada, que és aquell que dura menys d’onze mesos i que no té les mateixes regulacions i protecció que el lloguer tradicional. Font ho atribueix a la inestabilitat de les lleis que regulen el lloguer; i el resultat, explica, és una major desprotecció per tothom qui hagi de llogar un habitatge.

14/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris