X

Prometedora presentació de l’Hestia Menorca contra el Baxi Manresa

L'equip de Javi Zamora competeix durant minuts amb un rival ACB (72-100); l'equip del Bages i el Gran Canària, que superà el Girona (76-71), jugaran la final del Ciutat de Maó

11/09/2022

Prometedora presentació de l’Hestia Menorca contra el Baxi Manresa

L’Hestia Menorca presentà el projecte 2022/2023 a la seva afició amb uns prometedors minuts davant un rival de categoria ACB, el Baxi Manresa. Ha estat en el decurs del Torneig Ciutat de Maó, en la semifinal que l’equip del Bages finalment guanyà per un clar 72-100. L’altre finalista és el Gran Cànaria, que s’imposa al Bàsquet Girona de Marc Gasol i Aíto García Reneses per 76-71.

Sitapha Savané tornava a Menorca, on va començar la seva històrica relació amb el bàsquet espanyol i amb Tisi Reynés, i convertit ara en president del Gran Canària. L’ex pivot senegalès va comprovar de primera mà les prestacions del projecte que ara lidera Jaka Lakovic.

Tot i la presència de Marc Gasol, l’equip de Las Palmas arribà a dominar per 13 punts; però la pissarra del mestre Aíto García Reneses i els punts de Taylor van mantenir l’emoció fins al darrer minut. El cinquè triple de John Shurna classificava el GranCa per a la final.

A l’altre emparellament, posada en escena d’impacte de l’Hestia Menorca, en l’estrena davant la seva afició. Intensitat, ritme i encert, per sorprendre el Manresa amb un 15-4 de sortida i un inmens Slava Kravtsov, amb 19 punts i 31 de valoració. Tanmateix, la diferència de dues categories i el pas endavant dels catalans es traduí en un bany de realitat, tot i que els menorquins mai no van abaixar els braços.

Avui capvespre, segona jornada d’un torneig únic a la pretemporada ACB, cap altre presenta un cartell amb tres equips de la categoria. A les 18 hores, Hestia Menorca i Bàsquet Girona jugaran pel tercer lloc i a continuació, Baxi Manresa i Gran Canària es jugaran el títol d’aquesta edició.

11/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris