mallorca

Promotors i aparelladors preveuen un increment dels preus del sòl a Mallorca

A Palma, Son Espanyolet i Son Vida són les barriades que van tenir més demanda de llicències de nova construcció el 2019

Promotors+i+aparelladors+preveuen+un+increment+dels+preus+del+s%C3%B2l+a+Mallorca

Els preus del sòl es dispararan. És l’advertència que fan els arquitectes tècnics i els promotors immobiliaris arran dels darrers decrets llei urbanístics aprovats pel govern d’Armengol.

D’acord amb les dades del Col·legi d’Aparelladors, el primer trimestre de 2020 s’han visat 625 projectes d’habitatge. Ha estat el millor primer trimestre des del 2009, és a dir, des dels inicis de l’anterior crisi econòmica.

La lectura que fan aparelladors i promotors d’aquesta dada és ben distinta. Els promotors afirmen que les xifres encara no són suficients per dir que el sector de la construcció torna a estar fort. En canvi, els arquitectes tècnics hi veien una espurna d’esperança, ara frustrada per la pandèmia.

Per als promotors, aquest volum de projectes aprovats encara és lluny de la normalitat. Segons ells, s’haurien de visar el doble d’habitatges que ara, és a dir, entre 4.000 i 5.000 a l’any.

 

Les barriades més demandades de Palma

A la barriada palmesana de Son Vida les grues ja formen part de la silueta urbana. No han fugit mai, ni els pitjors anys de la crisi. I és que els xalets de superluxe encara mantenen la clientela

Segons les dades de l’Ajuntament de Palma, Son Espanyolet va ser la barriada on es van demanar més llicències de nova construcció durant el 2019. Son Vida va estar al número 2, seguit del Molinar, Son Ferriol i Son Rapinya.

Per a l’Ajuntament de Palma, l’explicació són els processos de gentrificació. L’aposta de Cort és evitar la dispersió urbanística, per tal de no consumir més territori i promoure una ciutat compacta. Al mateix temps, l’equip de govern vol establir mesures per evitar guetos.

El decret llei de mesures urgents de protecció del territori, aprovat pel Govern la setmana passada, va en la mateixa línia. Converteix el sòl urbanitzable no programat en sòl rústic. A Palma, hi ha afectades àrees com ara Son Puigdorfila i Gènova.

A més, també es convertiran en sòl rústic zones com Can Fontet i Cas Pastors, que estan entre la Vileta i el polígon de Can Valero; Son Bordoi, al Molinar, i els terrenys de Son Güells, situats entre el Rafal Nou i el polígon de Son Morro.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les vendes de vi mallorquí caigueren un 35% el 2020

Es varen vendre 1'6 milions de litres manco de vi, segons les denominacions d'Origen de Binissalem i Pla i Llevant i dels Vins de la Terra

Poca afluència de gent als bars en el primer dia de reobertura de les terrasses a Mallorca

Els negocins de restauració romanien tancats des del passat 13 de gener

Salvem Portocolom vol que el moll sigui BIC per conservar-ne tots els elements

Govern i Ajuntament asseguren que la reforma del port "s'ha de fer com més aviat millor, perquè és una emergència"

EMAYA demana que més palmesans comanin el servei de retirada de grafits

En tres mesos, només l'han contractat 80 veïnats