X

Promouen un centre d’art a Dalt Sa Quintana per dinamitzar el barri i impulsar la recuperació dels Horts des Pla

L'impulsa la societat immobiliària IPAM ART, controlada per Marie Hélène Beharel, i serà gestionat per la Fundació Numa-Espais de Cultura

06/03/2024

Promouen un centre d’art a Dalt Sa Quintana per dinamitzar el barri i impulsar la recuperació dels Horts des Pla

La societat IPAM ART SL, controlada majoritàriament per la ciutadana luxemburguesa Marie Hélène Beharel, construeix un espectacular centre d’art a la cantonada del carrer Marino Benejam amb la plaça Quintana de Mar. Gestionat per la Fundació Numa-Espais de Cultura, està previst que obri les seves portes a finals del mes d’abril. S’inaugurarà amb una exposició de l’escultor i artista visual conceptual holandès Caspar Berger.

El nou centre d’art està cridat a ser el pal de paller d’un projecte més ample que inclou la revitalització de la colàrsega del port de Ciutadella, la recuperació dels Horts des Pla com a espai per als ciutadans i la dinamització de la barriada de Dalt sa Quintana. Tot just una filial d’IPAM ART, la promotora immobiliària IPAM Real Estate, controlada per Beharel, és qui assumirà la reforma de la zona verda de la plaça Quintana de Mar, situada al costat del centre d’art. Aquesta immobiliària és propietària de diferents parcel·les al carrer Marino Benejam, on fa poc han acabat les obres d’urbanització.

El nucli principal del Patronat de la Fundació Numa forma part, alhora, de l’equip directiu de l’associació cultural Junts as Pla, creada a principis de 2022, i que busca recuperar els Horts des Pla de Sant Joan, a través d’un projecte col·laboratiu que posi en valor aquest espai.

06/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris