X

Prop de 4.000 animals perduts o abandonats han arribat enguany al Cepad

Cans i moixos representen el 85 % de la feina del Centre de Protecció d'Animals Domèstics de Santa Eugènia

24/11/2022

Prop de 4.000 animals perduts o abandonats han arribat enguany al Cepad

Des del mes de gener, han entrat al Centre de Protecció d’Animals Domèstics de Santa Eugènia 3.970 animals. Són sobretot cans i moixos, abandonats pels seus propietaris. Un problema que s’ha agreujat per la pandèmia i l’encariment del cost de la vida. Antoni Mas, president de la Fundació Natura Parc, ha explicat que en molts casos els abandonaments es produeixen per canvis de domicili o dificultats econòmiques. La cara positiva és que un 96 per cent dels animals són adoptats.

Aquest dijous, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha visitat aquest centre i també les instal·lacions del Cofib, que s’ocupa de la recuperació de la fauna silvestre. Miquel Puig, coordinador del Cofib, ha assegurat que des que va obrir el centre, els registres indiquen que tenen cada vegada més activitat. Un fet que, a parer seu, es pot atribuir a una major conscienciació de la ciutadania que quan troba un animal silvestre ferit, acudeix al Cofib perquè el curin.

Enguany, el Cofib han comptabilitzat uns 4.800 animals silvestres rescatats, una xifra lleugerament superior a la de l’any passat.

24/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT