X

Prop de 400 persones estan en llista d’espera per obtenir plaça a una residència a Menorca i devers 330, a un centre de dia

Es construeixen geriàtrics a Maó, es Castell i aviat es Migjorn Gran, mentre que també s'amplia el de Sant Lluís

30/09/2023

Prop de 400 persones estan en llista d’espera per obtenir plaça a una residència a Menorca i devers 330, a un centre de dia

Redacció

Prop de 400 persones estan en llista d’espera per aconseguir plaça a una residència de gent gran a Menorca. I devers 330 n’esperen a un centre de dia. Una situació que ha de millorar quan els dos geriàtrics que es construeixen a Maó i as Castell estiguin acabats, i quan comencin les obres de la futura residència des Migjorn, que està a punt de posar la primera pedra.

La primera residència de gent gran des Migjorn tindrà 40 places per a persones grans en situació de dependència. És un projecte molt esperat al municipi, que s’ha licitat per 4,3 milions d’euros, i que -segons explica la batlessa, Antònia Camps- ja està a punt de posar la primera pedra.

On ja han començat les obres del nou geriàtric és as Castell, amb un pressupost que supera els 6 milions i mig d’euros, i l’objectiu és que estigui acabat d’aquí a un any i mig.

A Maó, continuen les obres del nou geriàtric, el tercer del municipi, que tindrà 120 places, i Sant Lluís finalitzarà durant els pròxims mesos les obres d’ampliació, que oferiran 20 noves places. La construcció i ampliació d’aquestes 4 residències a l’illa, suposarà la creació de 248 places noves. Encara en faltarien, però, 123 per cobrir les llistes d’espera actuals.

Alaior preveu la construcció d’un nou centre de dia i han proposat al Govern crear un nou centre geriàtric al municipi, que s’afegiria a l’actual. A Ciutadella, l’Ajuntament no descarta construir-hi un nou geriàtric, però en prioritza l’ampliació de l’actual. Ferreries i ws Mercadal no preveuen, de moment, cap projecte d’ampliació.

30/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris