X

Prop de 500 docents demanen posar fre als plans del PP i Vox en polítiques educatives

Mestres i professors de 90 centre educatius han signat una carta per "a la reorganització de les assemblees de centre"

22/11/2023

Prop de 500 docents demanen posar fre als plans del PP i Vox en polítiques educatives

Professors de l'IES Guillem Cifre de Colonya a Pollença han signat la carta.

16

Un total de 454 mestres i professors de 90 centres educatius de les Illes Balears han signat una carta on fan una crida perquè els centres s’organitzin en contra dels atacs que pateix l’escola. Els signants demanen posar fre als plans de PP i Vox amb la lliure elecció de llengua a les aules a partir del curs que ve i la segregació.

En la missiva els docents recorden que el col·lectiu té un paper cabdal en el sistema educatiu, però asseguren que se senten com a peons sense opinió per les imposicions patides. Fan referència al polèmic TIL, la llei de símbols o els criteris d’avaluació de la LOMLOE, entre d’altres. Els docents assenyalen, a més, que l’anunci de la lliure elecció de llengua a l’ensenyament ha acabat de “remoure les aigües”. I també els preocupa el decret d’escolarització perquè, segons diuen, “agreujarà la segregació escolar”. En la carta, també temen que després pugui implantar-se “el pin parental”, un”element de censura i control”.

Entre els docents que han signat la carta hi ha Guillem Barceló de l’institut de Santa Margalida, amb qui IB3 Ràdio ha parlat. Barceló ha explicat que és important convocar assemblees de docents als centres educatius per reorganitzar-se. Ell, que fa feina a un centre de secundària prop de la costa, afirma que una part de l’alumnat és castellanoparlant i l’única via que té d’aprendre el català és a través de l’escola. Barceló lamenta també que en els darrers temps s’ha trobat amb alumnat que expressa odi cap el català.

D’ençà que s’han conegut els plans lingüístics de PP i Vox, els sindicats educatius i els docents han iniciat un seguit de mobilitzacions. Instituts com el de Can Peu Blanc, a sa Pobla, el de Santa Margalida i Clara Hammerl del Port de Pollença, entre molts d’altres, s’han posicionat públicament en defensa de l’ús del català a l’ensenyament.

22/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT