X

Uns 7.500 objectes es troben a les oficines d’objectes trobats dels tres aeroports de les Balears

Els viatgers disposen de dos anys per anar a cercar les seves pertinences perdudes

11/09/2023

Uns 7.500 objectes es troben a les oficines d’objectes trobats dels tres aeroports de les Balears

Redacció

Milers de persones passen cada dia pels aeroports de les Illes i de vegades s’hi obliden mòbils, tauletes, ulleres de sol, claus… i, fins i tot, qualcú hi ha deixat una cama ortopèdica. Aena disposa d’un servei d’objectes trobats si s’han perdut a l’aeroport. I si ha estat a dins l’avió, el viatger s’ha de posar en contacte amb la companyia aèria. Falten pocs dies perquè finalitzi oficialment l’estiu i el nombre de viatgers que trepitgen les seves instal·lacions disminueix progressivament. Molts visitants tenen pressa, es despisten i acaben perdent alguna de les seves pertinences.

Aena disposa d’un servei d’objectes trobats a disposició tots els usuaris. Si el viatger ha perdut algun objecte a l’avió, s’ha de posar en contacte amb la companyia aèria. D’altra banda, si l’ha perdut a l’aeroport, s’han de dirigir a l’oficina d’objectes trobats.

Esperança Pasqual, responsable de l’Atenció al Passatger explica com recuperar els objectes perduts: “La persona interessada ha de trucar al telèfon 971 78 94 56 i ha de detallar exactament en què consisteix la pèrdua de l’objecte; fent una descripció, la data, hora i el lloc on el va perdre.”

Per illes, a l’aeroport de Palma s’han trobat quasi 3.500 objectes, a Eivissa més de 2.000 i l’aeroport de Maó n’hi ha registrats quasi 1.900. Els objectes que més es troben habitualment són dispositius electrònics com mòbils o tauletes, ulleres de sol i claus. Però també n’han trobat d’altres més peculiars.

Un passatger va trobar uns 700 euros en metàl·lic a l’aeroport de Palma, els diposità a l’oficina d’objectes trobats, però ningú mai no els va reclamar. Passats els dos anys, el temps que per llei els objectes poden romandre a l’aeroport, va decidir què fer-ne. Una vegada acabat el termini establert, els objectes de valor no reclamats seran donats amb finalitats socials.

11/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris