X

Prop d’un centenar de les 160 parcel·les del POIMA IV Fase de Maó estan ocupades, gairebé 17 anys després d’inaugurar-se

El projecte ha experimentat una important revifada en els últims tres anys

06/12/2023

Prop d’un centenar de les 160 parcel·les del POIMA IV Fase de Maó estan ocupades, gairebé 17 anys després d’inaugurar-se

Quasi desset anys després de la inauguració de la quarta fase del Polígon de Maó, més de la meitat de les parcel·les han estat ocupades, algunes de les quals per importants cadenes nacionals o multinacionals del sector de la distribució d’aliments, el material esportiu o el bricolatge. Els empresaris estan satisfets amb l’impuls que ha rebut el projecte en els últims tres anys, però demanen més manteniment i més celeritat, també, a l’hora d’obtenir els permisos d’obres.

Després d’uns primers passos dubitatius, en els últims tres anys POIMA IV Fase ha experimentat un important creixement en la implantació d’empreses. De les 160 parcel·les que van sortir al mercat, ara fa setze anys, gairebé un centenar ja han estat ocupades.

La quarta fase de POIMA s’inaugurà el 27 de febrer de 2007, sota l’impuls de la societat municipal Promocions Urbanístiques de Maó. Amb una inversió de dotze milions i mig d’euros, el projecte havia de donar resposta a la demanda de sòl del sector industrial a un preu assequible. L’Ajuntament va posar en marxa un programa per agilitzar els tràmits administratius i aplicar bonificacions fiscals als empresaris, però, al cap de pocs anys, la crisi tirà per terra les expectatives del projecte. En els 5 primers anys, l’ocupació arribava amb prou feines al 30%.

A poc a poc, els 530.000 metres quadrats de sòl d’aquesta quarta fase han anat atraient més empreses. Moltes naus construïdes en la primera, segona i tercera fase s’han traslladat a aquest sector, que ha adquirit una personalitat més comercial, amb la implantació de conegudes cadenes nacionals i multinacionals.

Un dels problemes que preocupa els empresaris és el de la neteja. Demanen més vigilància i que es faci un millor manteniment de la zona.

El preu del sòl industrial oscil·la actualment entre els 180 i els 200 euros per metre quadrat. Amb les més de 60 parcel·les encara disponibles, els empresaris creuen que Maó té sòl industrial suficient per als pròxims 20 anys.

06/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris