societat

El propietari de ‘Cárnicas Vicente’: “Els aliments eren bons, tot i haver passat la data de caducitat original”

La Conselleria de Salut assegura que no és un fet aïllat que les empreses d'alimentació alterin l'etiquetatge dels productes

El+propietari+de+%27C%C3%A1rnicas+Vicente%27%3A+%22Els+aliments+eren+bons%2C+tot+i+haver+passat+la+data+de+caducitat+original%22

El propietari de Cárnicas Vicente’ admet a IB3, a través del seu advocat, que tenia productes caducats a la nau de Marratxí. Però assegura que no tenia intenció de vendre’ls. Sobre les 50 tones de carn caducada que va decomissar la Policia Nacional, l’empresari assegura que és una xifra exagerada. Manté que congelaven els aliments quan encara eren frescs en màquines industrials per refrigerar. Un fet que, diu, allarga la seva vida fins a 18 mesos. Per tant, assegura, els aliments eren bons, tot i haver passat la data de caducitat original. Nega que enganyassin els clients fent-los creure que els productes eren frescos, quan en realitat eren descongelats.

Per provar això, el seu advocat diu que lliurarà al jutjat una dotzena de cartes dels seus clients, entre els quals restaurants i centres escolars, en què asseguren que mai tengueren cap queixa de l’empresa càrnia. Un dels clients, però, el 2013 va descobrir carn en mal estat en una inspecció rutinària. Immediatament va deixar de fer feina amb ‘Cárnicas Vicente’, segons ha explicat un portaveu a IB3.

La darrera inspecció que va fer la Conselleria de Salut a aquesta empresa va ser el 2015 i no hi va trobar cap irregularitat. No hi havien tornat perquè asseguren que l’empresa no informava de les ampliacions de l’activitat i no els constava que fos una companyia d’especial risc. Amb tot, des de Salut asseguren que no és un fet aïllat que les empreses d’alimentació alterin l’etiquetatge dels productes per canviar les dates de consum preferent o de caducitat. Fins i tot, s’han arribat a formar inspectors perquè detectin aquestes irregularitats, ja que són complicades d’identificar.

En els darrers dos anys, hi ha hagut almanco tres casos: el de ‘Càrnicas Vicente’ i altres dues empreses a Inca. Dues companyies en què els propietaris eren familiars i que també haurien alterat l’etiquetatge. Fins i tot, haurien reelaborat els aliments caducats per vendre’ls com a frescs, com ara el formatge.


 L’empresa clausurada venia carn a escoles de Llucmajor i Algaida

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Rafael Lopez 29/03/2018

  Si que se vendía carne en mal estado y si que se descongelaba en cunas de agua irviendo. Trabajé en esa empresa en 2012/13 y aunque conseguí que comprara una cartcher para limpiar casi nunca se utilizaba. También me tenía con un contrato de fin de obra y servicio asegurado sólo dos horas haciendo un mínimo de entre 12 y 14 horas de Lunes a Sabado. No teníamos derecho a merendar y nos pagaba 800€.
  También nos trataba como a perros con insultos gritos amenazas y faltas de respeto.
  También su secretaria y mano derecha Yolanda. Era casi peor que el y la única que tenía un contrato normal. Me alegro de que les den caña porque se lo merecen.
  Sin duda a sido la peor experiencia profesional de mi vida.
  Esa nave era la casa de los horrores.

 2. Costilleja Podrida 31/03/2018

  aiiiii…… mi Vicentee……..te daba yo con los chuletones en la frente

 3. Juan carlos Avalos Molina 05/04/2018

  No es verdad!! Yo Com O jefe de COCINA de restaurante de primera línea!siempre e recibido mercadería de primera calidad.

 4. wojtek kudelski 12/04/2018

  vicente es un negrero asqueroso…trabajo en una empresa q recibía carne suya y cada semana venía otro repartidor q se le iba la gente como el agua.Carne en algúnas ocasiónes venía no muy fresca en un par de ellas verde.Era conocido por su mal trato con el personal….un imptesentable

 5. Juan Carlos Avalos Molina 22/04/2018

  Que equivocado que estas!

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenten un 40% les consultes ateses per Atenció Primària d’abril a juny

Es mantenen el cribatge telefònic i les consulte virtuals entre altres mesures implantades arran de la COVID

1 milió d’euros per la compra d’EPIS pel professorat

També s'ha aprovat el Pla de Gestió NATURA 2000 de Serra Gròssa a Eivissa

Entrades esglaonades, mascaretes obligatòries, cadires assignades i desinfecció a la Selectivitat 2020

5.500 alumnes afrontaran unes proves marcades per la crisi sanitària

La millor olivera monumental d’Espanya és a Fornalutx

Una olivera mil·lenària de Fornalutx acaba de guanyar el premi a la millor olivera monumental d'Espanya 2020. És la primera vegada que el jurat de l'Associació Espanyola de municipis de...