economia

Se cerca llogater que no es dediqui a l’hostaleria: els propietaris es tornen encara més exigents per la inseguretat jurídica

Abans de la pandèmia era difícil trobar pisos de lloguer, però ara costa trobar inquilins amb garanties


El sector immobiliari de les Balears alerta d’una nova tendència post pandèmica. Els propietaris es neguen a llogar pisos a treballadors del sector de l’hosteleria. Segons la presidenta del Col·legi d’Agents de la Propietat, Natàlia Bueno, “molts són rebutjats pels arrendadors perquè no els ofereixen garanties, tot i tenir contractes estables de feina”. Bueno afegeix que “és un problema que ens preocupa perquè a les Balears tenen un percentatge molt important de treballadors que es dediquen a l’hostaleria”. Una situació que fa encara més difícil la vida als treballadors d’aquest sector que, juntament amb l’elevat preu dels lloguers, veuen gairebé impossible trobar habitatge als mesos d’estiu.

El sindicat Comissions Obreres assegura que és una mala notícia i que s’afegeix a la problemàtica que ja tenien aquests treballadors per trobar habitatge. La secretària general de la Federació de Serveis de CCOO a les Balears, Sílvia Montejano, diu que amb la pandèmia s’ha disparat encara més el lloguer vacacional i han incrementat els problemes per trobar un lloguer a l’estiu per a aquests treballadors.

Pel que fa al preu del lloguer, continua estable després d’una caiguda d’entre el 10 i el 15 per cent. També continuen estables els preus de la compra-venda. Tot i això, la millora del mercat laboral i de les darreres dades de l’atur, fan preveure un canvi de tendència proper i un increment de la demanda i de preus. Un preu que, en cap cas, ha baixat pel que fa als immobles de luxe. Al contrari, mentre que el nombre de compravendes va disminuir un 30 per cent l’any passat, el preu ha continuant pujant.

Davant d’aquesta situació, les immobiliàries proposen que l’administració pugui ajudar els qui vulguin comprar un habitatge i no tenguin la capacitat de reunir el 20 per cent d’ entrada. D’aquesta manera, diu, es treuria pressió al mercat de lloguer.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

TUI ven a la família mallorquina RIU una participació del 49% d’una cartera d’hotels

El grup turístic alemany rebrà així 670 milions d'euros i fins 2023 en podria rebre fins a 130 milions d'euros

Menorca rebrà aquest primer cap de setmana d’agost un 13% més de vols que abans de la pandèmia

L'aeroport d'Eivissa també registrarà més activitat que el mateix mes de 2019, mentre que cau un 9% a Son Sant...

Negocis de Menorca amb major pes de turisme nacional fan més caixa que l’estiu de 2019

Ho confirmen empresaris de nuclis com Fornells, on el juliol es tancarà amb més facturació de l'esperada

Els comerços de zones turístiques perden un 43% de vendes al juliol respecte al 2019, segons PIMEM

Els comerciants de Palmanova creuen que la baixada de vendes és encara major