política

Entitats de Pere Garau presenten alternatives contra la proposta de Cort del carrer Nuredduna

Volen que l'eix estigui obert al trànsit i arribi fins a la plaça Miquel Dolç


Tres entitats ciutadanes han consensuat una proposta alternativa a la intervenció prevista per l’Ajuntament de Palma al carrer Nuredduna. Són l’Associació de comerciants del mercat de Pere Garau, ARCA patrimoni i la plataforma veïnal ‘Flipau amb Pere Garau’.

El projecte de l’Ajuntament està previst que s’iniciï en el primer trimestre de 2021 i preveu una inversió de 3 milions d’euros per transformar els 400 metres del carrer Nuredduna, entre avingudes i la plaça de les Columnes, en un espai enjardinat exclusiu per a vianants. L’alternativa que presenten suposa la mateixa inversió, però s’allarga a tot l’eix transversal de la barriada, que comprèn també els carrers Francisco Manuel de los Herreros i Arquebisbe Asparec, fins a la plaça Miquel Dolç.

Proposen que no es converteixi en exclusiu per a vianants, sinó que es mantingui el trànsit als residents i transport urbà. La proposta preveu eixamplar les voreres per donar més espai als vianants, soterrar els contenidors, millorar l’enllumenat, reposar i ampliar l’arbrat i ampliar la zona ORA fins la plaça Miquel Dolç. Consideren que es veuran beneficiats de la inversió molts més veïns i asseguren que s’adapta millor a les necessitats reals de la barriada.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Raimon Farràs 11/01/2021

  Aixamplar les úniques aceres amples del barri?

  Canviar l’enllumenat del carrer més ben iluminat del barri?

  Canviar els arbres mès bonics de Palma i sobretot quan els engalanen per Nadal?

  No son capassos de fer un parc i infantil ni d’enjardinar la plassa columnes i volen extendre el perpetu desastre a tot el carrer?

  Per on aniran les ambulàncies, els bombers, els taxis, els camions de proveiment a farmacies, comersos i a particulars, els camions de mudances, els camions de recullida de fems, els camions de les obres i les reformes, els patinets i les bicicletes?

  Com explicar a un nin quan corri per l’acera que no pot traspassar els senyals de pintura per que els pot atropellar un patinet o una bicicleta o un vehicle d’Emaya?

  Si la reforma que proposen només perjudica als habitants i als comerciants del barri, per què volen fer aquesta reforma? A quí l’hi intetessa?
  Quins interessos ocults hi ha?

  Per que no milloren la neteja del barri? I la tecullida de deixalles? Per què no reparen els desperfectes del barri? Per què no arreclen la plassa columnes? Per que no fan un parc infantil sense indigents on els nins puguin jugar i les mares els puguin vigilar? Per que no fan un concurs d’idees on hi puguin participar particulars, veinats, arquitectes, etc.

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

La reforma de la llei de turisme inclou una nova categoria: hotels de salut

L'esborrany de la reforma al qual tengut accés IB3Notícies recull que les construccions que acullin instal·lacions sostenibles no computaran urbanísticament

Armengol reivindica la gestió directa dels fons europeus en matèria turística

Aconseguir que el turisme sigui més sostenible, l'objectiu que han compartit empresaris i líders polítics en el fòrum anual d'Exceltur

Truyol acusa de racisme a PP i Cs per reprovar-la sobre la polèmica de la seva dessuadora de ‘Top manta’

La regidora de Model de Ciutat de l'Ajuntament de Palma assenyala que les mocions amaguen el racisme, el classisme i...

Vox denuncia als jutjats el cas de la menor tutelada que va estar desapareguda un any

Jorge Campos es queixa que la Fiscalia no hagi fet res fins ara