X

Propostes per un dia de Sant Jordi en temps de confinament

23/04/2020

Propostes per un dia de Sant Jordi en temps de confinament

La plaça Major de Palma, sense cap paradeta de llibres, ni de roses, aquest Sant Jordi.

Les xarxes socials són plenes de propostes d’entitats públiques i privades per animar el Dia del Llibre més atípic en molts d’anys. Malgrat la falta de passejos entre paradetes i recitals als carrers, la proximitat virtual que ofereixen les noves tecnologies depara un progama variat d’iniciatives. Aquest és un petit tast a tall d’exemple.

Imaginem que apleguem una grapada dels nostres llibres preferits i construim un relat a partir dels seus títols. És el que han fet els responsables de la Biblioteca Municipal de Campos que amb l’etiqueta reptesantjordi han llençat una proposta destinada a dinamitzar el dia en què els llibres i la lectura són protagonistes. En la mateixa línia però amb una altra idea al cap i amb el lema “Per Sant Jordi, una paraula!”, la Direcció General de Política Lingüística del Govern ha posat en marxa una iniciativa  que anima a què triem una paraula i expliquem a les xarxes perquè l’hem escollit. Així mateix, amb l’expressió Santjordiacasa, podeu trobar a les xarxes un recull dels llocs de treball des d’on escriuen els escriptors, vertaders especialistes en confinament quan es tracta de tirar endavant una obra. Per la seva part, IB3 Ràdio, convida a recomanar un llibre a través del seu número de whatsapp per missatges dels oients (646 934 501).

Al marge d’aquestes originals propostes a títol individual, aquest 23 d’abril està ple d’altres esdeveniments que, malgrat la distància, permetran el gaudi compartit de la cultura. A Menorca, per exemple, amb el títol “Sant Jordi a redossa”, es durà a terme a través del canal de Youtube homònim, l’emissió de nou hores ininterrompudes de programació especial amb contacontes, recitals de poesia i la participació no només de llibreters, editors, escriptors i bibliotecaris sinó també d’actors i músics.

A Mallorca, la Fundació Mallorca Litèraria, que duu tota la setmana celebrant el dia del llibre amb diverses activitats, té reservat per la jornada de dijous un concert de Jansky a partir del seu recull poètic la poeteca.cat. El podeu seguir a través de la pàgina de Facebook de la llibreria Ratacórner a partir de les 20 h.

A Eivissa, la Biblioteca Pública Insular celebra Sant Jordi amb un recital en català, castellà i anglés de poemes de Marià Villangómez a càrrec els escriptors Nora Albert, Ben Clark i Julio Herranz. A la pàgina de Facebook del Consell d’Eivissa a partir de les 16:30 h. A més, a Vila, entre d’altres activitats i a les 17 h. a través del Facebook de l’ajuntament eivissenc, s’oferirà l’obra ‘Pagesos i Senyors’ de Pepita Escandell a càrrec del GAT (Grup Amateur de Teatre).

A Formentera s’ha escollit la frase “Llegeix i viatjaràs” per combatre aquest Sant Jordi de confinament. La celebració del Dia del Llibre ha servit de marc per a l’estrena de la nova pàgina de Facebook de la biblioteca Marià Villangómez. A les dotze del migdia, Maria Teresa Ferrer, Esteve Portas, Mireia Bernabeu i Neus Costa, poetes de l’Obra Cultural de Formentera, oferiran un recital de poesia des de casa seva.

23/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris