X

Protesta veïnal a sa Pobla contra un parc fotovoltaic devora el nucli urbà

Els veïnats de la Punta d'en Capó s'oposen a tenir panells solars davant de casa seva

30/03/2023

Protesta veïnal a sa Pobla contra un parc fotovoltaic devora el nucli urbà

Nofre Pasqual

Veïnats del barri de la Punta d’en Capó, a sa Pobla, s’han concentrat avui horabaixa contra el parc fotovoltaic que s’instal·larà ben davant casa seva. Afirmen que se  n’han assabentat quan tot ja està aprovat, i acusen l’Ajuntament de no haver-los-en informat.

El nou parc fotovoltaic -amb una potència de 2,7 megawatts- ocuparà una superfície de 43.000 metres quadrats i s’ubicarà a banda i banda de la carretera de sa Pobla a Llubí, i a prop del poliesportiu municipal. S’hi instal·laran 4.500 panells solars que els veïnats consideren que generaran un impacte ambiental important en una zona que ara és agrícola.

Els veïnats afirmen que s’han assabentat del projecte quan ja hi ha tots els permisos atorgats i no poden al·legar-hi en contra. Consideren que una zona tan propera al nucli urbà no és la més adient per a una instal·lació d’aquestes característiques.

Avui, el batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, no s’hi ha volgut pronunciar, tot i que -segons ha pogut saber IB3- el novembre passat, membres del consistori pobler es varen reunir amb el conseller de Transició Energètica, Juan Pedro Yllanes, qui els va explicar que la instal·lació complia amb tots els requisits legals per dur-lo a terme.

30/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris