X

Prudència entre els turoperadors alemanys per a la propera temporada turística a Balears

Els conflictes geopolítics, la crisi econòmica alemanya, i el ressorgiment d'altres destinacions més econòmiques fan mirar amb certa cautela el 2024

21/10/2023

Prudència entre els turoperadors alemanys per a la propera temporada turística a Balears

Els turoperadors alemanys fan una valoració molt positiva de la temporada turística que és a punt d’acabar, però amb vista a la pròxima impera la prudència. La recessió econòmica alemanya, els conflictes geopolítics, i el ressorgiment d’altres destinacions més econòmiques fan mirar amb un poc d’incertesa l’any que ve.

I això fa que els turistes alemanys cerquin altres alternatives més econòmiques. Una solució a aquesta situació, diuen, podria ser allargar la temporada. Hi ha ingredients per aconseguir la desitjada desestacionalització. I el perfil del turista alemany també ho veu així. Però falten coses: millorar la connectivitat és, segons el Turoperador, un objectiu important.

Un dels factors a tenir em compte per donar major estabilitat davant les incerteses és el dels preus. Després de l’acusada pujada de l’any passat, produïda per l’aturada des de la pandèmia, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca assegura que ara l’objectiu és cercar un equilibri que beneficiï a tots.

Qui també parla amb prudència de la pròxima temporada és la presidenta de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres de Balears. Explica que un 20% de la planta hotelera es mantendrà oberta durant tot l’any, i espera que l’any que ve es puguin repetir unes xifres com les d’aquesta temporada.

21/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris