X

PSM i GentxCiutadella treuen els cotxes del Born a 15 dies de les eleccions i en contra del criteri del PSOE

Els socialistes no s'afegeixen a la iniciativa, que qualifiquen de "precipitada"

09/05/2023

PSM i GentxCiutadella treuen els cotxes del Born a 15 dies de les eleccions i en contra del criteri del PSOE

Carles Marquès Casasnovas

Polèmica entre els socis de l’equip de govern de l’Ajuntament de Ciutadella per la proposta del PSM i Unides Podem d’eliminar les places d’aparcament a la Plaça des Born. En el seu lloc, hi volen col·locar jardineres i deixar espai per als vianants. Asseguren que les places que es perdran s’ubicaran a les antigues pistes de tennis de l’OAR. El PSOE qualifica la decisió de “precipitada”.

La Plaça des Born de Ciutadella quedarà sense cotxes, una vegada que finalitzin les obres d’ampliació de l’aparcament que s’aixeca a les antigues pistes de l’OAR, i que tendrà cabuda per a 100 vehicles. De manera gairebé imminent, per tant, i a tan sols uns dies de les eleccions, l’equip de govern retirarà els 110 aparcaments existents entre l’edifici de Correus i el Teatre des Born i ocuparà l’espai amb jardineres. PSM i Unides Podem defensen la mesura. No ho fan, asseguren, per electoralisme.

El PSOE no dona suport als moviments dels seus socis. Entén que l’opció no dona resposta a les necessitats actuals de la mobilitat a Ciutadella, i menys encara a les portes de l’estiu. Els socialistes creuen prioritari crear noves bosses d’aparcaments abans de traslladar els aparcaments del Born al nou estacionament de l’OAR. Els canvis, defensen, s’han de fer de manera gradual i planificada.

La idea de PSM i l’agrupació GentxCiutadella és que quan es retirin els cotxes amb motiu de la celebració de la Trail Camí de Cavalls, el dia 15, els vehicles no tornin a aparcar a la Plaça des Born.

09/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris