X

PSOE i Sumar afirmen que l’acord programàtic enfortirà Espanya

Podem desconeix el document, mentre que el PP afirma que és "paper banyat" i que l'esquerra necessita els independentistes catalans

24/10/2023

PSOE i Sumar afirmen que l’acord programàtic enfortirà Espanya

Pedro Sánchez i Yolanda Díaz han escenificat l’acord programàtic entre PSOE i Sumar per conformar un segon govern de coalició. La líder de Sumar ha afirmat que el document té com a objectiu “defensar Espanya i les seves gents”, mentre que el secretari general del PSOE ha posat èmfasi en el fet que l’acord durà “estabilitat, convivència i progrés” al país.

Els partits que integren la formació de Díaz veuen amb bons ulls l’acord. Però Podem ha estat l’únic soci de Sumar que ha posat emperons. La secretària d’Acció de Govern de Podem, Irene Montero, ha afirmat que farà una valoració de l’acord “quan tinguem el document”.

Independentistes

Els populars, per part seva, han afirmat que el document és paper banyat. El president d’aquesta formació, Alberto Núñez Feijóo, ha fet servir la ironia per afirmar que “aconseguir un acord entre els que governen junts” en els darrers cinc anys “no hauria de ser una notícia”. Feijóo ha recordat que, en qualsevol cas, el PSOE i Sumar necessiten els independentistes catalans, entre altres, perquè hi hagi govern.

24/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris