X

El PSOE i Sumar tanquen l’acord per revalidar un govern de coalició

Tanquen un pacte que permetrà un nou govern de coalició si la investidura de Sánchez és una realitat

24/10/2023

El PSOE i Sumar tanquen l’acord per revalidar un govern de coalició

El president del Govern en funcions, Pedro Sánchez i la líder de Sumar, Yolanda Díaz, aquest dimarts en la signatura de l'acord.

Acord de governabilitat entre el PSOE i Sumar, si Pedro Sánchez aconsegueix la investidura. Fa uns minuts, acaben de confirmar que les dues formacions han tancat el pacte que permetrà un nou govern de coalició a Espanya si la investidura de Sánchez és una realitat. El PSOE i Sumar han informat en un comunicat d’aquest acord, que s’ha aconseguit després que va quedar pràcticament enllestit en una reunió que van celebrar ahir dilluns Sánchez i la líder de Sumar i vicepresidenta segona del Govern en funcions, Yolanda Díaz. A migdia, han ratificat l’acord en un acte públic en què han fet cadascú el seu discurs però sense preguntes dels mitjans de comunicació.

Un pacte que totes dues formacions subratllen que servirà per a una legislatura de quatre anys i permetrà a Espanya “continuar creixent de manera sostenible i amb ocupació de qualitat, desenvolupant polítiques basades en la justícia social i climàtica, i ampliant drets, conquestes feministes i llibertats”. Afegeixen que l’objectiu de la plena ocupació per a la pròxima legislatura serà una prioritat i, entre altres mesures rellevants, inclou “ambiciosos avanços” en matèria laboral com la reducció de jornada sense reducció salarial, la implementació de manera immediata d’un pla de xoc contra la desocupació juvenil i el reforç del sistema públic de salut.

També l’augment del parc públic d’habitatge amb l’objectiu que aconsegueixi el 20% del parc total, la revisió a l’alça dels objectius de la Llei de canvi climàtic, l’ampliació dels permisos retribuïts per naixement i la universalització de l’educació de 0 a 3 anys, amb la garantia que l’accés a l’educació pública per a infants de dos anys serà per a tots al final de la legislatura. Així mateix, recull una reforma fiscal justa que faci que la banca i les grans energètiques contribueixin a la despesa pública.

24/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris