economia

El banc no pagarà l’impost de les hipoteques a l’Estat o l’esglèsia, els quals abans tampoc pagaven

A partir de dissabte, els bancs han de pagar l'impost d'Actes Jurídics Documentats

El+banc+no+pagar%C3%A0+l%27impost+de+les+hipoteques+a+l%27Estat+o+l%27esgl%C3%A8sia%2C+els+quals+abans+tampoc+pagaven

Tal com estava previst, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica avui divendres el Reial Decret que determina que la banca pagarà, a partir de demà dissabte, l’impost d’Actes Jurídics Documentats en els préstecs amb garantia hipotecària.

El govern espanyol justifica la urgència del Reial Decret perquè els darrers esdeveniments en el Tribunal Suprem han generat una situació d’inseguretat jurídica que calia esclarir. Afirma que el legislador ha de fixar amb claredat una normativa que garanteixi els drets dels consumidors i acabi amb la paralització del mercat hipotecari.

En el títol tercer defensa la constitucionalitat del Reial Decret. En concret es modifica l’article 29 que ara estableix que el subjecte passiu en les hipoteques serà el prestador, és a dir, el banc.

En l’apartat d’exempcions, la banca no haurà de pagar l’impost quan el client sigui l’Estat, partits polítics amb representació parlamentaria, l’església i entitats sense ànim de lucre. Són col·lectius que abans tampoc ho pagaven.

També s’afegeix una disposició final a la llei d’impost de societats per evitar que els bancs es puguin deduir fiscalment l’impost de les hipoteques.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Els treballadors de Caixabank protesten contra la “purga” que vol fer l’empresa

2.157 treballadors, 50 de les Illes, es veuran afectats amb l'ERO que preveu el tancament de 800 oficines a Espanya....

El Banc d’Espanya ha fet 160 requeriments a entitats bancàries per publicitat enganyosa o confusa

Ja són més de la meitat de totes les efectuades durant el 2018

Ultimàtum dels transportistes a Aena: un centre de recepció de mercaderies o vaga dia 1 de juliol

Lamenten que per lliurar els productes a botigues i cafeteries de l'interior de Son Sant Joan ho han de fer travessant...